Gnocchi

Gnocchi

06. Aug 22:51 Gintarep Gintarep

TEŠLAI:
700 gramų    
bulvių
250 gramų    
miltų
1 vienetas    
kiaušinių
šiek tiek    
druskos
šiek tiek    
maltų juodųjų pipirų
PADAŽUI
60 gramų    
sviesto
50 gramų    
grietinės


PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1.    Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir dar šiltas sugrūsti.
2.    Į bulves berti miltų, įmušti kiaušinį, berti druskos ir pipirų. Užminkyti tešlą. Tikslų miltų kiekį koreguokite savo nuožiūra, jų dėkite tiek, kad masė nebūtų labai lipni, formuojame, bet ir nebūtų kieta, nes tikslus miltų kiekis gali labai priklausyti nuo bulvių bei miltų rūšies.
3.    Tešlą dalinti į kelias dalis, kiekvieną kočioti į volelį (jei limpa, ant stalo paberti miltų), šiek tiek paspausti ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabalėliais.
4.    Dėti virti į verdantį vandenį. Pirmiausia virtinukai nusileis, o kai pakils, virti dar apie 2 minutes.
5.Gnocchi patiekti su sviestu ir grietine.

jaldija jaldija 07. Aug 14:04

Man patiktų toks patiekalas.
Ačiū už recepto pasidalinimą.