Giedrė Paulauskienė: ,,Motinystė - tai geriausia kas man galėjo nutikti''

Giedrė Paulauskienė: ,,Motinystė - tai geriausia kas man galėjo nutikti''

Tinklaraščio ,,Mamišiukas'' įkūrėja Giedrė atvira - tik vyro paskatinta ryžausi įkurti tinklaraštį, kuriam šiandien jau pusantrų metų. Savo tinklaraštyje Giedrė dalinasi ne tik daugelio mamų pamėgtomis prekėmis, įvairiais daiktais, žaislais, ar lankytinomis vietomis, bet ir itin asmeniškais išgyvenimais.

Apie Giedrės kasdienybę, rutiną ir kaip jai nepasiduoti? Kviečiu skaityti itin nuoširdų ir atvirą pokalbį su nuostabia dviejų dukryčių mama.

  • Giedre, papasakokite kaip kilo idėja pradėti kurti tinklaraštį?

Iš tikro niekada negalvojau, kad aš galiu rašyti kitiems, kad aš galiu būti įdomi, kad galiu turėti didžiulį mane palaikančių mamų būrį. Bet kai gimė pirma dukra, visos temos, liečiančios vaikus, man tapo tokios artimos. Pradėjau dalintis visokiais atradimais, patarimais su draugėmis: kur buvom, ką matėm, ką nusipirkom, kas patiko, kas nepatiko ir t.t. Vyras matė kaip mano draugėms viskas įdomu ir  vieną dieną man vyras sako: rašyk visoms mamoms, nes daugeliui mamų patiktų išgirsti tavo rekomendacijas. Ir tą pačią akimirką nutariau susikurti savo tinklaraštį. Jeigu ne vyro paskatinimas, turbūt iki šiol nebūčiau pradėjusi rašyti tinklarasčio.

  • Kiek metų jis jau gyvuoja?

Tinklaraščiui jau pusantrų metų.

  • Ir kodėl būtent toks pavadinimas?

Kaip ir sakiau mano didžiausias palaikytojas, patarėjas - mano vyras. Pamenu parašiau jam žinutę, o kaip man pavadinti tinklaraštį? Atrašė, pavadink ,,Mamišiukas'', nes mūsų dukra Ugnė, tikra mamišiukė.

  • Beje, ne kartą esate organizavusi renginius skirtus mamos, ar legva viską suplanuoti?

Jeigu atvirai, tai tikrai nėra lengva. Nes tai darau tik tada, kai vaikai miega pietų miegelio. Bet verta! Vien dėl mamų emocijų, kurias aš pati gaunu renginio metu! Renginius organizuoti kilo idėja tada, kai pati pradėjau norėti praleisti rytą kitaip! Nes kiekviena mano diena sukasi, tik apie mano šeimą. Labai norėjosi pabendrauti gyvai, pasišnekėti, susipažinti ir žinoma gerai praleisti laiką kitoje aplinkoje.

Fotografė - Lilija Sarma

  • Kiek paprastai laiko viskas užtrunka nuo idėjos iki jos įgyvendinimo?

Dažniausiai renginį suorganizuoju per dvi savaites. Reikia surasti renginiui vietą ir nuspręsti dėl datos, o visa kita tik smulkmenos. Nes kai paleidžiu registraciją vietos užsipildo labai greitai.

  • Renginių organizavimas Jums labiau teikia džiaugsmą ar visgi, tai laikote darbu?

Aš savęs nelaikau renginių organizatore. Man tai tikrai nėra darbas. Savo renginius aš pavadinčiau mamų išėjimu iš namų. Mano renginiai yra skirti mamoms, kad jos irgi išeitų iš namų, susipažintų viena su kita.

  • Ar nekyla minčių po motinystės ,,atostogų‘‘ keisti profesiją ir pradėti dirbti renginių organizavimo srityje?

Kol kas tikrai ne. Bet niekada negali žinoti kas bus rytoj. Nes laikas eina, keičiasi mūsų požiūris, mąstymas. Ir netgi kartais mūsų pomėgiai pasikeičia. Tai kol kas man užtenka tokių mamų susibūrimų, kokie yra dabar. Paprasti, neįpareigojantys ir nuoširdūs.

  • O kaip Jūsų gyvenimą ir jo tempą pakoregavo antros dukrytės gimimas?

Man sunkiausi buvo pirmi mėnesiai. Pačioje pradžioje nemokėjau susidėlioti darbų dienos eigoje ir atrodo nieko nespėdavau.

Prisimenu grįžome namo iš ligoninės ir vyras po kelių valandų išvažiavo į parduotuvę. Sakau -  važiuok mažoji Austėja miega, o mes su Ugne pažaisim. Išvažiavo ir tada atsikėlė Austėja, ir pradėjo verkti. Paimu į rankas ją, bet ir Ugnė tuo pat metu nori, kad ją paimčiau į rankas. O dar tas mažas kūdikis toks trapus, dviejų vienu metu nemoku apkabinti. Ugnė pradeda verkti, mažoji irgi verkia. Dar gal hormonai, kokie veikė ir pati pradėjau verkti. Skambinau vyrui, kad greičiau važiuotų namo, nes aš nesusitvarkau. Tą akimirką man atrodė, kokia aš bloga mama, nemoku nuraminti savo vaikų. Kaip mes gyvensim? Bet laikas eina, ir mes mamos galime tiek daug! Dabar galiu ir apkabinti, ir panešti jeigu reikia abi vienu metu.

  • Ar lieka laiko sau?

Žinoma visos mamos to laiko norėtų daugiau. Bet mes mamos, turime daug tokių nematomų darbų, kuriuos reikia atlikti ir tai dažniausiai suvalgo visą mūsų laisvą laiką (dažniausiai mano laisvas laikas kai vaikai miega), o tu nematomų darbų pas kiekvieną namuose yra daug. Pamaitinu gyvūnus, tada indai, rūbų skalbimas, lyginimas, gėlių priežiūra, na ir dar čia galėčiau vardinti ir vardinti šiam sąrašui nėra galo. Bet kai vaikai auga, dabar pastebiu, kad jos tampa kasdien savarankiškesnės ir to laiko sau man atsiranda vis daugiau.

  • Ugnė padeda rūpintis sese?

Ji dar per maža, kad ta pagalba būtų tikra pagalba. Bet paduoti žaisliuką, sauskelnes ar kažkokią smulkmeną padaryti visada padeda. Kai Austėja išmoko sėdėti pradėjo jos kartu žaisti, daugiau bendrauti tai dabar galiu tik abi stebėti ir džiaugtis akimirkomis.

  • Apskritai, kaip dabar atrodo įprasta Jūsų diena?

Nespėju prabusti ir atrodo jau vakaras.Keliamės mes dažniausiai 6-7, na tada kai mažoji prabunda. Apsiprausiam, papusryčiaujame ir į lauką. Grįžtame namo pietaujame ir ruošiamės miegučiui. Prabunda vaikai tada vakarieniaujame, po vakarienės pažaidžiam, išeinam į lauką ir vėl ruošiamės miegoti.

  • Rutina nevargina?

Aš esu toks sėslus žmogus. Man patinka būti namuose, kurti jaukumą, džiaugtis tokiais paprastais dalykais. Ir ta namų rutina mane žavi. Motinystė man yra vienas geriausių dalykų mano gyvenime kas galėjo atsitikti. Laikas kai nereikia niekur eiti, kažkur važiuoti, kai savo dieną galiu pati susiplanuoti, ką veiksiu su vaikais. Ir tokia kasdieninė rutina man patinka. Mano nuomone, visų pirmą, rutina atsiranda mūsų galvoje. Jeigu mes sau dažnai kalame,,oj kokia aš pavargus, oj kokia nuobodi mano diena", tai tada visos dienos bus sunkios. Viskas priklauso nuo mūsų požiūrio. Jeigu jaučiu, kad man kažkas pradeda atsibosti, aš keičiu tą dalyką. Išvažiuojam į kaimą, į svečius ar aplankome kokias nors nematytas vietas. Ar kitaip save prablaškome. Nes tik mes patys galime sau susikurti tą rutiną arba jos nesusikurti. Mūsų gyvenimas mūsų pačių rankose.

Fotografė - DiLine photography

  • Palinkėjimas skaitytojams

Dažniau apkabinkite, ir pasakykite myliu. Mokėkite atleisti, ar pasakyti gerą žodį kitam. Gerbkite savo antrą pusę. Ne tik kalbėkite, bet ir klausykite ką nori pasakyti kitas žmogus. Svarbiausia puoselėkite santykius su antra puse. Nes nieko nėra maloniau šiame gyvenime, kaip sugrįžti į namus, ten kur tavęs laukia, ten kur jauku ir šilta. Ten kur vaikų juokas, svarbesnis už televizoriaus reklamas.