Maniškiai vaikai beprotiškai mėgsta želė, ir vakar, bedarydama pirktą parduotuvėje, pamaniau kodėl gi nepabandžius pasidaryti namuose. Visagalio Google pagalba suradau vyšnių želės receptą. Kadangi namuose turėjome tik trešnių, bandėme daryti su jomis. Taigi, štai receptas:
Vyšnios/trešnės - 100 g;
Želatina - 15 g;
Cukrus - 100 g
Vanduo - 450 ml.
Pradžioje želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame brinkti.
Trešnes dedame į puodą ir grūstuvu kiek pagrūdame, kad išsiskirtų sultys.
Sultis nupilame į dubenėlį ir atidedame.
Ant likusių trešnių pilame 400 ml vandens ir paverdame apie 5 minutes. Iš puodo išgriebiame likusias trešnes su kauliukais ir išmetame. Į puode likusį nuovirą beriame cukrų, pilame atidėtas sultis bei brinkintą želatiną(ji nebus visiškai išbrinkusi). Ant silpnos ugnies maišant kaitiname apie 2-3 minutes. Tuomet pilame į formeles ar indus, paliekame atvėsti ir dedame į šaldytuvą. Skanaus!