Ežiukai virtinukai

Ežiukai virtinukai

18. Sep 2020, 20:38 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Turbūt nieko aš nenustebinsiu varškės virtinukų receptu. Tačiau man jie primena mano pačios vaikystę.

Būtent virtinukus ežiukus man darydavo mama. 

Nieko sudėtingo: 1 kiaušinis, pakelis pusriebės varškės, apie stiklinę miltų ( miltų reikėtų nepadauginti, nes tada tešla tampa labai kieta, o juk visas virtinukų skonis jų purume ir minkštume). 

Druskos ir cukraus dedame pagal skonį arba nededam išvis. 

Smagiausia formuoti tuos ežiukus. Juos gali daryti net vaikai. Tam reikės tik smulkios tarkos.  Paimame tešlos rutukiuką ir švelniai spaudžiant ridename iš "blogosios" tarkos pusės. Gaunasi spygliukai.

Verdame pasūdytame vandenyje apie 10-15 minučių kai iškyla. O valgyti galima tiek sūriai, tiek saldžiai. Su sviestu, grietine arba uogiene.

Skanaus!