Eleonoros trečiasis arba gimtadienis lyg jubiliejus

Eleonoros trečiasis arba gimtadienis lyg jubiliejus

08. Dec 2014, 14:03 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Supratau vieną taisyklę - kuo turi daugiau vaikų, tuo gimtadieniai tampa didesni ir triukšmingesni. Dabar jau pasiekėme tokį “lygį”, kuomet, kaip viena draugė prilygino, vaiko gimtadienis lyg mylimo dėdės penkiasdešimtmetis. 

Olivijos atsiradimas šiek tiek užgožė visus reikalus, todėl Eleonoros gimtadienį šįkart norėjosi švęsti kuo paprasčiau, be papildomų rūpesčių ir vargo. 

KUR?

20141208135908-15051.jpg

Apžiūrėjau visas įmanomas gimtadieniui švęsti vietas - laipiojimo sienelių kambarius, muziejus, atrakcionų parkus, edukacines programas... Taip norėjosi KAŽKO įdomesnio, nekasdieniško, originalesnio, bet su vyru pasitarę vis tiek pasitarę supratome, kad ji tiesiog per maža. Smagu bus vyresniems vaikams, bet jai nebus įdomu, nes vaikas nori... tiesiog pažaisti. 

20141208135930-64071.jpg

Tad nors visad buvau prieš žaidimų kambarius, nudžiugau atradusi privatų žaidimų kambarį “Čiuku čiuku” (Šv.Stepono g. 29, Vilniuje), kuris pritaikytas ir tėvams, ir vaikams! Sprendimas priimtas, data - tikroji gimtadienio, sąrašas svečių - begalinis. Darom!

PLANUOJAM

Turėdami vietą ir laiką pakviečiame svečius. 23 vaikai ir beveik 30 suaugusiųjų... (Gilus atodūsis). Bet patirtis rodo, kad į gruodį švenčiamą gimtadienį susirenka tikrai ne visi kviestieji. Taip ir buvo - Eleonorą sveikino 14 vaikų. Puikus skaičius šventei. 

20141208135822-48784.jpg

Dar vienas išankstinis darbas - pagalvoti apie šventės temą ir dekoracijas. Galvojau ar reikia vienos temos, bet apžiūrėjusi savo vienkartinių indų atsargas supratau, kad turiu kalnus ryškių rožinių princesiškų lėkštučių, todėl papildomai tik užsakiau vienspalvių rožinių papuošimų, indelių užkandžiams, vienkartinę staltiesę. Šiek tiek šakarmakar, bet viską jungia viena rožinė spalva. 

20141208140250-97520.jpg

Fotografo nekvietėme, išsivertėme patys, animatore ir linksmintoja savo vaikų gimtadieniuose būnu aš pati :)

Kaip ir priklauso prieš rimtą šventę - dvi dienos prieš gimtadienį Eleonora susirgo akių konjunktyvitu. Viena akytė rimtai traiškanojo, teko lašinti antibiotikus ir visus svečius įspėti, kad jubiliatas gali užkrėsti kitus vaikus. 

MAISTAS

Didžiausias mamų galvos skausmas - ką patiekti. Visad gaminu visko labai daug tiek vaikams, tiek suaugusiems, bet šįkart supasavau. Gimtadienis vyko ryte, todėl susitelkiau į vaikus ir į desertus. Juk kas gimtadienyje svarbiausia? Tortai!

20141208135949-45751.jpg

Kiekvienam vaikui nupirkome po vaikišką buteliuką vandens ir užrašėme vardą. Vanduo ir sveika, ir gaivina, o buteliukai ne tik gražūs, bet ir patogūs, nes turi specialius snapelius gėrimui. Taip pat padariau kiekvienam asmeniškai po užkandžių indelį su vardu - ten tilpo po mandariną, sausainį, vafliuką, namuose darytą karamelinį saldainį gėlytę ir po kelis debiutinius gaminius - “cake pops’us”. 

20141208140011-46845.jpg

Tai desertas ant pagaliuko - iškepiau paprastą biskvitą, jį sutarkavau burokine tarka (galima trupinti rankomis ar “blenderiu”), sumaišiau su skardine “Rududu” ir formavau kamuoliukus. Juos tupdžiau ant popierinių rausvų šiaudelių, panardinau į tirpintą šokoladą (tam, kad būtų skystesnis įpyliau porą šaukštų aliejaus) ir pabarsčiau pabarstukais. Susmeigiau į putoplastą ir palikau sustingti šaldytuve per naktį. Ir viskas! Daugiausiai vargo reikalauja tas kamuoliukų darymas ir barstymas pabarstukais. “Cake pops” ne tik skanumynas, bet ir puikus stalo dekoro elementas. 

20141208140644-13244.jpg

Dar iškepiau du tortus - vieną laaabai šokoladinį, o kitą gaivesnį jogurtinį (pertepimas jogurtas maišytas su kondensuotu pienu ir trintomis braškėmis). Alkanesniems užsakėme keletą picų - nuvalkiota, bet veiksminga :) 

20141208140030-90092.jpg

PROGRAMA

Be maisto, kitas labai svarbus dalykas - ką veiks vaikai? Nusprendžiau pasipildyti savo veido dažų atsargas. Jeigu kada pirksite, rekomenduoju “Snoozoo”, nes labai gerai tepasi, yra knygutės su instrukcijomis ir tikrai labai lengvai nusivalo bei neįsigeria. 

Dar sugalvojau pasiūlyti vaikams gaminti šventines gimtadienio kepurytes su gyvūnėlių atributais.

20141208140104-13707.jpg

Susirinkau visas priemones, bet... neradau norinčių daryti :D Vaikai vienas po kito keliavo pas mane pieštis veidukų (populiariausi buvo Vaivorykštė ir Drugeliai) ir toliau bėgo atgal dūkti į žaidimų kambarį. “Čiuku čiuku” labai gerai išspręsta žaidimų erdvė - viršutiniame aukšte žaidimų aikštelė mažiausiems ir šalia erdvė tėvams, kur jie gali prižiūrėti pypliukus ir tuo pačiu plepėti su draugais. O apatinis aukštas skirtas dūkti norintiems didesniems vaikučiams, kur jie prapuola didžiuliame karstynių, laipynių, čiuožynių atrakcione. Jis patiko tiek aštuonmetei, tiek trimetei jubiliatei :) Viršuje tėvai per didžiulį ekraną mato, kas vyksta apačioje.

Trys valandos prabėgo akimirksniu, užpūtę žvakutes, sudainavę su gimimo diena, skirstėmės miegoti pietų miego. 

20141208140132-79001.jpg

PRATĘSIMAS

Gimtadienis tęsėsi vakare ir dar kitą dieną, kuomet sveikinti atvažiavo seneliai ir pusbrolis. Dar vienas tortas (šįkart nekeptas varškės su sausainių pagrindu ir braškių užpilu), dar didesnis kalnas dovanų, dar daugiau džiaugsmingų akimirkų. 

Šiandieną pradėjome dovanų išpakavimu. Jau seniai nebesu kukli ir nusiunčiu draugams google dokumentą su sąrašu, kurį jie gali redaguoti patys. Šįkart Eleonora labiausiai norėjo dėlionių ir kūrybinių rinkinių. A, taip pat, kaip ir pridera po rimtos šventės - Eleonora rimtai kosėja ir darželio šią savaitę nematys... Ech... 

20141208140205-37713.jpg 

09. Dec 2014, 10:13

Sveikinimai gražuolei su tokiu rimtu gimtadieniu!!! 🌷🌷🌷🤗

Liucyte Liucyte 08. Dec 2014, 21:26

Sveikinimai! 🌷 Šauni šventė, darbštuolė jubiliatės mama! :-)

Aš irgi kai su tais tortais dirbinėjausi taip ir saugojau kad mažoji ko nepridėtu iš savo pusės.Tai daugiausia kai miega stengiuosi daryti😀

mama ingrida mama ingrida 08. Dec 2014, 21:12 Krisliukas

Čia ant ryžių popierio paveiksliukai internetu užsisakiau.Uždedi ant kremo ir tiek.O šiaip dabar labai susidomėjau tortų kepimu,puošyba.Šiaip tai čia pirmi blynai.Gal ir neprisvilę labai😀Net vyriausias sūnus sakė tikėjausi bus blogiau😀O šiaip labai daug interneto platybėse skaitinėjau,domėjausi na va ir gavosi taip kaip gavosi.

Vau kokie tortai, tikra profesionalė! Mano puošyba su m&Ms saldainiais (į kuriuos įsisuko mergos ir gavosi bardakas ant torto) saviveikla kvepia.

Mutter - aha 😃 net nepagalvojau taip... turėjau gimti itale, plati didelė griausminga 😃

08. Dec 2014, 19:36

Šaunus gimtadienis 😀 Griausmingas, didelis, pilnas veiklos, kaip ir pridera Godos vaikui! 😀))) Na bet tu pati, tai šaunuolė, trūksta žodžių, su kūdikiu ant rankų dar tris tortus spėjo iškepti, čiop čiopų pridaryti, veidukus piešti... Ką čia ir bepridursi 😀 👍

Krisliukas Krisliukas 08. Dec 2014, 19:30 mama ingrida

nieko sau,auksinės rankos 🌷
o kaip tas nuotraukytes uždėjot ant torto?

mama ingrida mama ingrida 08. Dec 2014, 18:34

Sveikinimai jubiliatei🌷🌷🌷 .Mes irgi atšvetėm Pauliaus gimtadienį,bet artimiausių šeimos narių ir tik kelių draugų rate.Tai tortus irgi du kepiau kaip didžiausiam jubiliejui😀Dukterėčios gimtadienis irgi buvo švenčiamas su dviem tortais😀Mano sūnelio noras buvo mike pukuotukas,o dukterėčios auksaplaukė.Pasirodau kokius tortus aš jiems sumeistravau😀

Tai mes todėl senelius ir artimus giminaičius į kitą dieną perkėlėme.
Dėl torto - antros dienos torto nereikėjo kept! Sutrini sausainius, užpili varške (maišyta su želatina ir kondens.pienu), ant viršaus trintų braškių su želatina ir voila, viskas 😃

Krisliukas Krisliukas 08. Dec 2014, 15:11

ei,gal ir mes ten dalyvavom..žiūriu,ir Benas,ir KAsparas užrašyta ant indelių 😃

oj, dėl svečių skaičiaus tai nuolat galvos skausmas..su vaikais ir suaugusiais būna paprastai 30 žmonių..o jei kviesčiau visus,ir dar senelius,tai gautųsi virš 50..kažkoks siaubas 😀
ir aš buvau nužiūrėjus tą vaikų kambarį,bet atmečiau,nes senamiestyje jis..nėr kur mašinų pastatyt
o šiaip šauniai atšventėt 😉 nesugebėčiau torto iškept 😀