Eikim pasivaikščiot

Eikim pasivaikščiot

28. Jul 2017, 17:53 Linate Linate

Gyvenimas lengvėja, gerėja ir nuo ,,lengvumo,, daugelis mūsų aptingstame ir apsunkstame. Jau nebesinori iki parduotuvės, kuri kitoj pusėj gatvės, eiti pėsčiomis. Renkamės mašiną. Kelias stoteles važiuojame autobusu, nors laiko atžvilgiu nesutaupome nieko. Tiesiog tingime. Ir kuo toliau, tuo labiau.

Gerai jeigu taip ir baigiasi tie tingėjimai. Bet nemaža dalis pradeda skųstis įvairiais negalavimais, gerti vaistus, lankyti gydomąsias mankštas. 

Ir aš ilgokai tūnojau tame ,,kuo mažiau varginkim kojas,, rate. Iš pradžių džiaugiausi, kad viską lengvai galima pasiekti mašina, bet vėliau pajutau kiek žalos daro nejudrumas.

Tad dabar sakau: ,, Žmonės, judėkime,džiaukimės fizinės veiklos naudomis ir gyvenkime pilnavertiškesnį gyvenimą. Aš sau ,,įspyriau,, ir pasižadėjau kiekvienoje veikloje rasti būdą pasijudinti. Be pasiteisinimų. Nes tie viduje tūnantys kipšiukai vis bandė perkalbėti :,, Tu šiandien tokia pavargusi. Atsisėsk ir suvalgyk saldainį,, arba ,,Bet juk lyja,, .

O aš nepasiduodu :)

Vietoj lifto vis dažniau renkuosi laiptus. O vietoj žiūrėjimo pro langą į lietų - pasivaikščiojimą lietuje.

Judėjimo naudą pajutau netrukus:

  • sumažėjo staigūs apetito šuoliai;
  • Pagerėjo odos spalva
  • nuotaika tapo stabilesnė
  • atrodo, net lengviau kažką įsiminti :)
  • jaučiuosi energingesnė

Tikiuosi sujudinsiu ir jus dažnesniems pasivaikščiojimams :). Ir rodykime gerą pavyzdį savo vaikams. Augant jiems kils vis daugiau pagundų neiti į lauką, o prisėsti prie kompiuterinių žaidimų. Tad mes pradėkime šiandien, o jie kažkada pratęs.. :)