Egzotiškas kukurūzų užkandis

Egzotiškas kukurūzų užkandis

16. Aug 2021, 13:31 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ar mėgstate kukurūzų burbuoles? Žinau, kad ne visi jas valgo, ne visiems ir skrandis vienodai gerai jas priima. Man asmeniškai jos labai skanios.

Dažnai gaminuosi jas kaip garnyrą prie mėsos ir šiandien papasakosiu, kaip greitai ir skaniai jas pasigaminti.

Pirmiausia, burbuoles apverdame. Neilgai. Kokių penkių -septynių minučių, manau, uzteks.

Tada apkepiname ant sviestuko arba aliejaus. 

Jei visai tingėsite, bekepant užteks pabarstyti burbuoles druska, pipirais, ar česnakų milteliais. 

Jei tingėsis kiek mažiau, galime pasistengti labiau.

Pakepintas burbules minutę patroškiname sojos padaže su šaukšteliu cukraus. Konditeriniu teptuku galime padažą tarsi įtrinti į kukurūzus.

Tada belieka pasiruošti prieskonių miksą ( aš naudojau garam masalą, kuminą, druską, raudonają papriką, kajano pipirą). Tokiu prieskonių mišiniu apibarsčiau sojos padaže pakepintas burbuoles. Beje, prieš tai galite pašlakstyti jas laimo sultimis. Aš laimo neturėjau, tiko ir citrina.

Gaunasi gan aštrokas užkandis. Galima net vienas valgyti, jei mėgstate. 

 

Dar vienas variantas - burbuolės kokosų piene su pomidorais.

Burbuoles apverdam, apkepinam, viskas kaip ir prieš tai. 

Tada ruošiam kokosinį padažą:

Istirpiname šaukštą sviesto, suberiame pjaustytus pomidorus (du vnt.), apkepiname, beriame ciberzolę, truputį druskos, galime įmesti chili pipiriuką ( svarbu nepadauginti, nes bus labai aštru).

Tada supilame skardinę kokosų pieno, užverdame, pamaišome, sudedame pjaustytas gabaliukais (žiedeliais) kukurūzų burbuoles, pašlakstome citrinos sultimis, leidžiame pasitroškinti kelias minutes ir skanaus!

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 17. Aug 2021, 00:26

Floryte, galima ir taip, irgi labai skanu!

floryte floryte 16. Aug 2021, 22:37

Oi, mano Augustės mėgstamas užkandis! Bet jai prieskonių įvairių nereikia - tik sviestuke apkepini ir druskytė?.