Edukacija Vikingų kaime

Edukacija Vikingų kaime

10. Oct 2019, 22:54 sraigiukas sraigiukas

Sveiki

Praeitą savaitgalį su Saulės klase leidomės į smagią edukaciją-teambuildingą, Vikingų kaime, esantį netoli Širvintų. 
Pirmiausia atvykus mus pasitiko senovinio kaimo šeimininkai. Visus dalyvius aprėdę senoviniais rūbais, leidomės ieškoti baltų senosios praeities. 
Pasidalinę į dvi dalis, vieni ruošiamės viduramžių puotai, kūrenome virtuvės laužus, virėme arbatą, skrudinome grūdus, kepėme blynus taip, kaip tai darydavo mūsų protėviai. 

Pasidalinus į dar mažesnes grupeles, vieni tapo atsakingais už ugnį, kiri už blynų tešlos paruošimą, kiti blynų ir duonelių kepimą, Milda tapo atsakinga už pagardų paruošimą. Teko akmenim išgliaudyti riešutus, tada juos sutrinti, taip pat reikėjo sutrinti lynų sėmenis. 

Saulė su klasioku pasirinko blynų tešlos maišymo. Vaikams labai patiko atsakomybės jausmas. O va rankų plovimas šaltame vandenyje prieš ir po darbo nelabai :)

Pasiruošus puotai, buvome vėl sukviesti į menę, rago pūtimu. prieš prasidedant puotai kiekvienai komandai padėjojome ir puotavome. Žinot tokių skanių blynų ir duonelių nesu valgiusi. Vaikai irgi lapnojo, net ausys linko. Papuotavę, sutavrkę menę. Keitėmės su kita komanda ir keliavome išbandyti Senosios karybos paslapčių.

Buvome supažindinti su to meto kario apranga, ginkluote, gyvenimo būdu. Vyko karių pratybos, kur vaikai tapo viena komanda, treniravosi ir mokėsi įvairių taktinių manevrų. Smagiausia buvo kovoti prieš tėvelių komandą :)

Po mūšio lauko, toliau smagiai pramogavome, surengę pikniką pavėsinėję.


Visiems labai rekomenduojame apsilankyti :)