Dviejų mamų ir vaikų nuotykiai poilsio komplekse TURBAS bei AB parke Latvijoje

Dviejų mamų ir vaikų nuotykiai poilsio komplekse TURBAS bei AB parke Latvijoje

26. Jul 2019, 21:22 DandM DandM

Šią dviejų dienų ir vienos nakties išvyką galėčiau laikyti vienu įsimintiniausių ir smagiausių nuotykių su drauge ir vaikais. Iškeliavome iš Lietuvos saulėtą sekmadienio popietę ir, nuvažiavus vos keliasdešimt kilometrų, mus pasitiko lietaus debesys, kelionė kaip mat sulėtėjo. Tačiau liūdėti nebuvo kada, vaikų juokas skambėjo visą kelią, mašinoje pasidarėme pikniką, o į kelionės pabaigą ir užmigome.

Iš tiesų kelias nuo Lietuvos iki poilsio komplekso TURBAS (Turkalne, Ikšķile county, LV-5012), kuris įsikūręs vos ~ 40 km nuo Rygos, yra be galo patogus, be jokių įmantrių kelių ir daugybės posūkių. Radome labai lengvai. Nors kompleksas draugiškas šeimoms, tačiau mes papramogauti nusprendėme be vyrų, su 8 mėn. kūdikiu ir 1,5 metų vaiku :)

Pirmas vaizdas netoli tikslo - ''į kokias čia fermas mes važiuojam:D"..tačiau, žinoma, nuomonė pasikeitė, kai tik įžengėme į teritoriją. Šiek tiek liūdnoka, kad atvykimas buvo galimas tik nuo 16 val. Atrodė gan vėlai, nes sekančią dieną jau 12 turi išvažiuoti, tai to laiko pasirodė mažokai, jeigu atvažiuoji tik vienai nakčiai. Nors tą patį sekmadienio rytą mus informavo, kad galime atvykti valandą anksčiau, bet to padaryti jau nebespėjome. Toks vėlus atvykimas, kaip supratome, nes vasarą pas juos labai užimtas metas, daug renginių ir svečių.

Atvykusios šiek tiek blaškėmes teritorijoje. Pirmiausia užėjome į viešbutį, restorane radome tik skambančią muziką, tada nukeliavome į "Kontorą", kaip supratome, ofisą, jis uždarytas, grįžome vėl į viešbutį, tačiau rasta mergaitė nieko nežinojo, nes ji vadovavo vaikų stovyklai ir nusiuntė mus atgal į kitą pastatą. Galiausiai pasiskambinom ir mus atėjo pasitikti visai smagi moteraitė, su kuria bendravome pusiau angliškai, pusiau rusiškai, pusiau rankų gestais:) Sėdom į mašiną ir nukeliavom į savo išsvajotą poilsio zoną. Na, o tada atsijungė ne tik protas, bet ir siela.

Visiškoj gamtos apsupty tarp miškų, gaivaus oro ir paukščių skambesio! Jei norite pamiršti mašinų ūžesį, kaimynus ir miesto šurmulį, vienareikšmiškai keliaukite čia. Vaikams rojus, paleidai ir "ganosi". Aptvertoje kiemo erdvėje didelė pavėsinė, šašlykinė su suoliuku/staliuku prie kiekvienų lauko durų. Malkų iš miško taip pat nereikės neštis, viskas paruošta, net degtukų yra!:)

Tik užėjusi į namą aš iškart lėkiau apžiūrėti vonios kambario, draugė - miegamųjų. Pasaka! Net kosmetika yra, kurios tikrai nesitikėjome rasti. Dėl plaukų džiovintuvo mus įspėjo, kad turėtume savo, tačiau radome ir čia. Rankšluosčių daugiau negu reikia:) Vonioje jautėsi šiek tiek toks tarsi kanalizacijos, drėgmės kvapas.

Krosnis buvo dar šilta:) Virtuvė labai erdi. Joje rasite televizorių, šaldytuvą, mikrobangų krosnelę, arbatinuką, indus ir įrankius. Net vandens buteliukus radome - lietuviškus! Beje, wifi tą vakarą neveikė, kadangi sekmadienio vakaras, negalėjo išspręsti šios problemos, bet ne dėl wifi atvažiavome. Palinkėjo mums atsiriboti nuo technologijų:)

Kambariai tvarkingi, lovos labai patogios, o ir plačios! Labai nudžiugino smagios patalynės, po kuriomis miegas buvo saldesnis:) Radome ir kūdikio lovytę. Ją buvome užsakę iš anksto. Iš tiesų tokiame name galėtų laisvai gyventi dvi šeimos, nes kambariai per du aukštus.

Taigi, apžiūrėjusios savo vienos nakties būstinę, kol visai nesutemo, lėkėme patyrinėti aplinkui esančią zoną.

Daug daug žalumos, tinklinio kortai, tolumoje matomas viešbutis, miegamieji nameliai. Pakelėje link parkelio ir pramogų zonos mus pasitiko labai draugiški, žmonių nebijantys gyvuliukai. Nors aplinkiniuose Lietuvos kaimuose tokių matėme nemažai, bet gi čia Latvija! 

Pasukome link didžiojo TURBO ąžuolo. Kaip sakoma, motinystė - geriausias darbas, nes mylimiausią bosą nešioji ant rankų :) Ąžuolas išties įspūdingo dydžio, o šalia jo ir kubilas, nusileidimo trąsa į prūdelį, pirtis. Kiek paėjus - vaikų žaidimų aikštelė, apžvalgos bokšelis, berželių alėja, gyvenamieji namukai. Draugė su vežimu dar ir į kalną užsiropštė :)

O, kas smagiausia, kad tokioje vietoje ir pamaitinti kūdikį gali ir sauskelnes pakeisi be vargo. Anot draugės, apie viską pagalvota. Stalas pasitaikė laiku ir vietoje:)

Grįžę namo neskubėjome sugulti, norėjosi pasidžiaugti ta ramybe ir ošiančiu mišku.

O, ryte nesinorėjo keltis, nes žinojome, kad poilsis eina į pabaigą ir teks keliauti namo. Pabudome nuo tuksenimo į duris. Pusryčiai! Jie, beje, 9 val. ryto. Tačiau reikalui esant galima ir pavėlinti. Pakilome iš lovos geros nuotaikos, o įėjus į virtuvę, ant stalo jau garavo karšta kava, pyragėliai, omletas ir daug kitų skanumynų.

Papusryčiavę ir susikrovę daiktus atsisveikinome ir šokome į mašiną link Lietuvos. Tačiau tai dar ne viskas. Pakeliui užsukome į ABpark ( Lēdmanes pagasts, Lielvārdes novads LV- 5011) - pramogų kompleksą, kuris nuo poilsiavietės TURBAS nutolęs apie 20 min. kelio automobiliu. Nors oras mūsų nedžiugino, lašnojo, o po to ir įsilijo, tačiau nuotaikos nesugadino. Beje, dėl lietaus neveikė dalis pramogų, dėl saugumo.

Personalas be galo malonus, nuolat su šypsena! O, ir bilieto kainos nėra didelės. Svarbiausia, kad susimokėjusi gali būti neribotą laiką, vaikams iki 2 m. nemokamai, yra ir šeimos bilietai. Kaip mano draugė sako: "Nepykit lietuviško pajūrio fanai, bet vaikų į atrakcionų parką už 10 eur pusdieniui nenuvesite, ką galėsite padaryti ABpark'e". Ten tiek daug gamtos, kad geru oru verta pasidaryti pikniką, beje, ir poilsiaviečio zonų su staliukais, suoliukais yra.

Atvykus duoda žemėlapį, tad labai aišku, kur gali nukeliauti ir ką pamatyti. Nieko nepraleisi. Prie įėjimo pasitiko išdidus, riaumojantis dinozauras. O, toliau sekė daug nuostabių karuselių, išbandėme keletą ir mes. Žinoma, vaikams tai rojus, sakyčiau nuo 3 metukų. Nes į kai kurias atrakcijas mūsų neįleido ir dėl mažo ūgio, buvome per jauni. Bet mašinėlėmis lakstėme, kaip pasiūtę.

Buvo be galo faina grįžti į vaikystę ir prisiminti tą karuselių džiaugsmą, su drauge ėjome visur, kur tik tilpom pagal "matmenis" :D Jei tik būtų šilta ir kepintų saulė, greičiausiai gulėtume su vaikais maudynių zonoje ir šokinėtume per fontanus.

Labiausiai mane sužavėjo "Avārijas brigāde" - latvių animacijos vaikams apie pagalbos/ avarinę brigadą personažai. Net suvenyrą su jais įsigijau!:) O, pats mini miestelis priminė tikrą pasaką, kurią puikiai atspindėjo Sauliaus Mykolaičio žodžiai:

"Tikėk ir pasaka ateis

Tuščiais kiemais, namų stogais.

Pro langus, kaminą, duris

Staiga priskris .....

Stebuklų pilnas kambarys".

Na, ir paskutinė mūsų stotelė - pasivažinėjimas lietuje spalvotu traukinuku per pasakų miškelį, visos kelionės metu buvo galima grožėtis pakelės personažais.

Pilnos įspūdžių, visiškai nepavargusios iškeliavome namo. Kelionė visiškai neprailgo, mielai dar būtume pasilikusios pora dienų.

Su šilčiausiais linkėjimais,

Dovilė

 

 

 

 

DandM DandM 29. Jul 2019, 11:10

Dovilė1991, rezervavomės prieš savaitę, tada susirgo vaikai ir perkėlėme dar po dviejų savaičių 😀

Dovilė 1991 Dovilė 1991 29. Jul 2019, 08:19

Norėjau pasiteirauti prieš kiek laiko buvot rezervavę vietas nakvynei?😀

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 27. Jul 2019, 15:27

Kaip faina! Mums irgi labai patiko! Tik lietus truputį pakišo koją, bet nebaisiai ?