Mama Živilė nori pristatyti du žagarėlių kepimo būdus: su varške ir be jos: „O jie skiriasi tuo, kad su varške žagarėliai yra minkšti, be jos – sausi ir traškūs“.
Kurį būdą panaudoti – išsirinkite Jūs.
I būdas: žagarėliai su varške
{pic:5}
Jums reikės:
200 g varškės
1 kiaušinio
6-7 šaukštai miltų
1,5 šaukšto cukraus
1 šaukštelis sodos
125 g grietinės (pusė stiklinės)
žiupsnelio druskos
1 šaukšto degtinės
cukraus pudros.
Paruošimas
Ištrinkite varškę su cukrumi ir kiaušiniu. Atskirai išsiplakite grietinę kartu su soda ir ją supilkite į varškės masę. Dėkite miltus, truputį druskos, degtinę. Viską gerai išmaišykite ir išminkykite. Palaikykite tešlą apie valandą kameroje. Tešlą gerai iškočiokite ir darykite žagarėlius. Virkite įkaitintame aliejuje. Žagarėlius gausiai pabarstykite cukraus pudra.
{pic:1}
{pic:2}
{pic:3}
II būdas: žagarėliai be varškės
{pic:4}
Jums reikės:
50 g sviesto
250 g miltų
100 ml grietinės
šaukštas cukraus
šaukštas degtinės
žiupsnelis druskos
3 kiaušinių tryniai.
Paruošimas
Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite ir sumaišykite su tryniais. Atskirame inde sudėkite miltus, cukrų, truputį druskos, grietinę, supilkite sviestą su tryniais, įpilkite degtinę ir viską gerai išminkykite, kol tešloje atsiras smulkių burbuliukų. Tuomet tešlą apdenkite drėgnu skudurėliu (kad tešla neišdžiūtų) ir dėkite valandai į kamerą. Tešlą gerai iškočiokite ir darykite žagarėlius. Virkite įkaitintame aliejuje. Žagarėlius gausiai pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
P.S. Degtinė į tešlą pilama tam, kad kepant aliejuje neįsigertų riebalai. Jei neturite degtinės, kepant galite įdėti po griežinėlį bulvės, nes ji taip pat sugeria riebalus.
Živilė Gibiežaitė-Bagdonienė
oj manoji irgi labai miegsta ilist i tetuko batus 😀 saunu
Neperskaiciau visko iki galo 😛
degtine reikalinga tam, kad zagareliai maziau prisigertu riebalu.
siandien meginsiu tik be dektines ,nes nevartojam... 😃
o kaip gautusi jei neipilciau degtines, nes paprasciausiai jos neturiu?
naim naim.megstu zagarelius 😀
as ir kepu zagarelius su varske,visada gerai gaunasi😀,reiks pabandyt ir be varskes,gal patiks.
paskaiciau ir seiles tysti pradejo, butinai pameginsiu nes vyras tai ramybes neduoda labai jis juos megsta😀
niam niam;]
nugi skanu tai nerealiai , šaunūs žagarėliai,dėkui už gerą mintį
😀 radau tarp visu siu receptu ir spurgeliu recepta,kitos mamytes😀 tai toks pats kaip ir zagareliu principe😀
pamačiau ir prisiminiau vaikystę, kada mama kepė, o aš jų laukdavau kaip didžiausios šventes...
na,va,reiskias skonio reikalas😀 trumpai,kaip man gavosi zagareliai😀
vis tik dejau kepimo milteliu vietoj sodos😀 siek tiek vanilinio,ir viska pagal recepta.man buvo mazokai miltu,neuzteko 7 saukstu,tai bijojau daugia deti,kad nebutu kieti zagareliai😀todel,vietoj zagareliu padariau mazas spurgytes😀kad kociot nereiketu.nu ir kagi😀nerealus skonis,ie vaizdelis geras😀taip kad,perdirbau Zivile tavo ecepta,tikiuosi nesupyksi,juk vis tik pagrindine mintis tai tavo,aciu😀
as vistiek jauciu soda,juk ir parasiau,kad bet kaip ja gesindama jauciu.tiek su actu,tiek su grietine,gal tai kalti skonio receptoriai,bet taip jau yra.
visai buvau primirsusi apie toki skanesta 😀 as kepu su varske 👍
ir aciu uz recepteli,tuoj begsiu kept,su varske,vyrelis mano cia megejas😀tik sakiau pridesiu dar vanilinio,jis man tinka i tokius kepinius.
na va ,vakar iskepiau su varske, truputi sodos maziau dejau,ir vietoj degtines cepkeliu sauksta ipyliau ir cukraus daugiau,nes vyrukas sladaezka 😉 Gavosi laaaabai skanus ir purus👍,viska suvalgem,siandien vel kepsime 😃
labai nemegstu sodos,ad ir kaip ja nugesincau visada jauciu jos skoni.ar netiktu cia kepimo milteliai?gal kuri mamyte zino,kur reikalinga butent soda,o kur kepimo milteliai?
Be varškės dar nesu žagarėlių dariusi, būtinai pabandysiu, nes mano vyresnėlis tokius patiekalus tiesiog dievina😀
Astai kefyro dedu,jei joneturiudeda grietine😀Bet dar niekad nebandziau su varske,teks pamegint😀)