Du mažyliai namuose: renkuosi nešioklę

Du mažyliai namuose: renkuosi nešioklę

01. Mar 2017, 13:43 Vytulka Vytulka

Turint du mažus vaikus pametinukus, nepatrukdytų papildomų rankų pora. Kadangi nieks jų neduoda, tai pagalvojom su vyru, kad nepakenktų įsigyti nešioklę. Šiaip aš gana skeptiškai nusiteikusi nešioklių atžvilgiu, nes man vis atrodo, kad vaikui joje nėra patogu. Juk vežimėlyje vaikas gali pilnai išsitiesti, pajudėti, o nešioklėje jis toks prie mamos prispaustas. Kadangi gegužės mėnesį laukia kelionė į kalnus, kažkokiu būdu reiks vaikus ant kupros nešti, tad teks susidraugauti su nešiokle ir man.

Iki šiol esu  keletą nešioklių jau išbandžiusi.

Turėjau Babybjorn original, kai Ignui buvo keli mėnesiai. Pabūdavo joje apie pusvalandį, tada jau pradėdavo verkšlenti. Kelis kartus teko su ja važiuoti viešu transportu į polikliniką, tai pabuvus su nešiokle valandą,  man pradėdavo skaudėti nugarą. Privalumas, kad vaikas atsuktas veidu į pasaulį gali dairytis, sukioti galvą, rankomis, kojomis pamakaluoti.

Paskui buvau įsigijus tokį slingą Minimonkey.  Perkant atrodė toks puikus daiktas, ir kūdikėlį galima  nešioti, ir paaugusį vaiką, ir daiktas kompaktiškas. Nors internete pilna video, kaip juo naudotis, man taip ir nepavyko patogiai vaiko į ją įsidėti, vis atrodydavo, kažkaip nesaugiai vaiko galva pasukta, visas persikreipęs....Tad nenaudojau jos.

20170301133947-60883.jpg

(Foto pasiskolinau iš interneto)

Daug mamų giria vaikjuostes. Patogu,nes jos neužima daug vietos, galima ir į rankinę didesnę ją susidėti. Tik reikia mokėti ją susirišti. Draugė buvo paskolinusi pasibandyti, bet kažkaip  patingėjau mokytis to rišimo meno. Kai vaikas migruoja namie  tai ant rankų, tai ant žemės, tai  į lovytę, man atrodė per sudėtinga kaskart vis raišiotis, nors ilgesniems pasivaikščiojimams lauke, turbūt variantas neblogas.

Na ir dabar sulaukus Gyčio ir po truputį artėjant kelionei vėl grįžau prie nešioklės rinkimosi. Einant į kalnus patogiausia turėti specialią kuprinę nešynę vaikui nešti. Joje vaikas patogiai sėdi,  gali dairytis į visas puses, o kuprinę pastačius ant emės, ji atlieka ir kėdutės funkciją, kai reikia sustoti pavalgyti ar šiaip pailsėti, o vaikas dar nevaikšto. Bet ji užima daug vietos, turi metalinį rėmą. Kadangi skrisime lėktuvu,  mes negalime  vežtis tokios kuprinės, jos labai norėtume. Galbūt pavyks tokią išsinuomoti vietoje.

20170301134034-18291.jpg

(Foto pasiskolinau iš interneto)

Galiausiai apsistojome ties Ergobaby nešiokle. Ji patiko tuo, kad galima vaiką nešti nuo gimimo iki 20 kg svorio, tad vienas daiktas tinka abiems mūsų vaikams. Užima  nedaug vietos, yra lengva, turi storas  petnešas, kurios nespaudžia pečių, turi kapišoniuką nuo vėjo, labai lengvai užsideda ir viskas sureguliuojama. Vienintelis minusiukas, kad vaikas negali būti nešamas veidu į pasaulį (modelis, kurį įsigijome). Pasirodo, poza, kai vaikas žiūri į pasaulį ir kaba taip tariant ant klyniuko, nėra ergonomiška,  kenkia vaiko nugarytei. To aš iki šiol nežinojau. Šioje nešioklėje vaiką galima nešti ant priekio, ant nugaros ir ant šono. Kol kas turime nešioklę dar tik savaitę tad pratinamės nors trumpam joje pabūti, Gytis pabūna kokių 15 min. Jam nepatinka nuolat žiūrėti į šoną ar man į kaklą,  atrodo, kad vaikui turėtų paskausti kaklą joje. Be to, man dar nepatinka, kad Gyčio burna šiuo momentu yra petnešų lygyje ir jam nėra kitos išeities, kaip tik graužti tas petnešas. Tikiuosi, po keliy mėnesių bus didesnis ir jau nebegrauš. Yra vaikučių, kurie nešioklėse net pamiega, kas man atrodo tiesiog neįmanoma, bet turbūt čia tik pripratimo reikalas, tad mėginsime ir mes prisipratinti.  Nešioklę visai patogu ir namuose naudoti, kai Gytis verkšlena, o man reikia Ignui pietus paruošti, tad rankos tikrai atsilaisvina :).

20170301134138-98493.jpg

20170301134229-35960.jpg

Šiaip gera nešioklė  gan nepigus daiktas, tad rekomenduoju prieš perkant išsimėginti, ar patiks, pasiskolinti, išsinuomoti kelioms dienoms, arba pirkti jau panaudotą. Gal šis mano įrašas padės kitoms mamytėms apsispręsti, kokią nešioklę rinktis :).

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 07. Mar 2017, 10:43

Ergo baby man jau tarnauja trečiam vaikui ir puikiai tinka net trejų metų mažyliui ilgose kelionėse. Kadangi man dažnai skauda nugarą, ši nešioklė vienintelė, kuri buvo patogi!

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 05. Mar 2017, 07:57

Labai puikiai pasirinkot! Ergo baby bwne vienintelės tokios ergonomiškos nešioklės 😀 Nors man pačiai geriausia vaikjuostė - užsiriši vaiką ir keliauji 😃 Kitos mamos įgunda vieną prisirišti prieky, kitą ant nugaros 😃 Sėkmės besipratinant nešioklę! 😀