Du kilometrai nuo Vilniaus senamiesčio

Du kilometrai nuo Vilniaus senamiesčio

30. May 2020, 10:15 Gintarep Gintarep

Supratome, kad karantino metu mes tikrai gyvename, o ne egzistuojame, nesiskundžiame, kad pavargome nuo gyvenimo, o gyvenimas nuo mūsų. Šįmet kaip niekad matėme pavasarį, kuris ankščiau pralėkdavo net nepasisveikinęs. Net nustebome kiek tos obelys gali žydėti, jei ankščiau net nematydavome žiedų, atrodė vaisius veda be žiedų. Šiemet, net paukščiai per didelius orkestrus susikūrė, net pienių nesinori iš pievos išravėti, nes jas lanko bitutės, oi, gyvename lyg iš naujo, lyg naujame gyvenime....

Kaip ankščiau minėjau, po nuotolinio mokslo ir darbo, kūno kultūros mokytojai uždavus kasdien įveikti po 10 000 žingsnių, vis keliaujame po Vilnių arba šalia Vilniaus.

Šį sykį esame pačiame Vilniuje - Ribiškių (Misiūnų) regykloje.

 Sutvarkyti takeliai, prižiūrėta veja, bendro naudojimo reikmėms skirta kepsninė

ir fone atsiverianti panorama į Vilniaus centrą.

Net nejauku, atrodo lyg įsibrovei į svetimą valdą, kuri   už dviejų kilometrų nuo senamiesčio, Pavilnio regioniniame parke. Vėliau išsiaiškinome, kad šis grožis  - senjoro kūrinys, atsiradęs be jokios paramos iš miesto savivaldybės ar parko direkcijos.

Daugiau nei 10 tūkst. eurų –regyklos tvarkymui, gražinimui ir tobulinimui skyrė 87-erių metų Pavilnio gyventojas. Tremtinių sąraše buvęs, bet Sibiro išvengęs vyras šalia jo namų esančios parko teritorijos tvarkymui jau ne pirmus metus skiria gaunamą rezistento pensiją.

Puošnūs įėjimo vartai, suoliukai, fotosesijai skirta vieta, laužavietė ir skulptūra.

Vos pasukę į kairę nuo įėjimo į regyklą  tolumoje, žvelgdami pro medžių koridorių, galime atpažinti Konstitucijos prospekto dangoraižius ir greta jų išsidėsčiusius rajonus. Vaizdu šioje vietoje galima mėgautis atsisėdus ant suoliukų arba įsiamžinant specialiame nuotraukų darymui skirtame rėme. 

Tiems, kurie malonią vasaros dieną nenori vykti už miesto, bet svajoja apie pabuvimą su draugais žalioje oazėje,

regykla taip pat turi ką pasiūlyti. Jos viduryje įkurdino dengtą laužavietę su ant išvažiuojamų bėgių esančia kepsnine-šašlykine, kuria naudotis gali visi norintieji. Greta jos – ir kiti iškylai reikalingi atributai: specialios vietos pastatyti stiklinėms ar puodeliams,

pievelė, krepšinio lankas

bei vietos atsisėsti.

Atvykusieji praleisti laiko su vaikais taip pat turėtų atsipūsti – mažieji laiką gali leisti ant jiems skirtų žaidimų įrenginių.

Judėdami link regyklos pakraščio, susiliejančio su į Pavilnio regioninio parko gilumą vedančiu taku, išvystame puošmeną –menininko Liutauro Griežės skulptūrą „Gyvenimo šokis“.

jaldija jaldija 31. May 2020, 18:15

Labai gražu. Kaip jumis žaviuosi, kad sugebat atrasti tiek grožio ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 30. May 2020, 19:36

Būtinai apsilankysim! Ačiū 😀