Domas ir Tomas vėl svečiuose pas mus!

Domas ir Tomas vėl svečiuose pas mus!

10. Jul 2020, 09:37 kodelcia kodelcia

Sveiki sveiki, namai mieli! 

Senokai nerašiau, nors mintimis toli nepabėgu nuo MK. Mano vyrukai auga, savarankiškėja. Vyresnėlis neapleidžia skaitymo, tad šįkart dalinuosi jo vasaros skaitiniu.

Prieš gerus metus susipažinome su T. Dirgėlos knygų serijos veikėjais Domu ir Tomu. Perskaitėme pirmąsias dvi knygas, o MK dėka į mūsų rankas  pakliuvo ir penktoji dalis: "Domas ir Tomas. Dingusios knygos mįslė". Reikia pastebėti, net ir praleidus trečiąją ir ketvirtąją dalis kūrinys puikiai "skaitosi", jokių spragų nepastebėjom, tad nebijokite imti kad ir ne iš eilės :)

Neskaičiusiems knygų serijos pasakysiu, jog kūriniai smagūs skaityti dėl šmaikščių juokelių, asociatyvių veikėjų vardų (pvz., Upė Vilnelytė, mėmiškas direktorius Mėmė ir kt.). Juokingos, keistos ar net makabriškos situacijos, į kurias papuola knygos herojai Domas, Tomas, jų draugė Upė. 

Šioje dalyje narpliojama dingusios pirmosios lietuviškos knygos KATEKIZMO mįslė. Man, kaip suaugusiajai siužetas atrodo paprastas, bet labai paperka pasakojimo stilius. O mano pradinukui, sakyčiau, naudinga netiesiogiai sužinoti, kad yra tokia knyga, kaip ji vadinasi, paminėta keletas Vilniaus lankytinų objektų. Taigi knyga turi ir edukacinių motyvų. Veikėjai protingi, išradingi.

Paklausus vaiko, ar patiko knyga, šis atsakė: " Labai patiko! Norėčiau perskaityti trečią ir ketvirtą dalis". Tai džiugina. Tad ieškosim ir praleistųjų dalių.

Peržiūrėjau mūsų miestelio bibliotekos katalogą, žiūriu apskritai jokios "Domo ir Tomo" dalies neturi. O gaila.

Dėkojame MK už dovanotą skaitymo malonumą!