Kaip ir mynėjau, cukraus atsisakiau, bet susigundžiau iškepti pavlova. Burnoje tirpstantis morengas, plakata grietinėlė, šviežios uogos ir vaisiai. Skonis kuris verta nuodėmės.
- 6 kiaušinių baltymų
- 300 g. smulkaus rudojo cukraus
- 1 a. šaukštelio kukurūzų arba bulvių krakmolo
- 1 a. šaukštelio balto vyno acto
- žiupsnelio druskos
- 400-500 ml. grietinėlės
- vaisių ar uogų
- Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kai baltymai bus stangūs palaipsniui suberkite cukrų. Plakite taip ilgai, kol tarp pirštų nesijaus cukraus kristalų. Baigiant plakti suberkite krakmolą bei actą.
- Skardą išklokite kepimo popierium, atsargiai išklokite baltymus ant popieriaus, maždaug į 20 -22 cm. skersmens apskritimą, lengvai išlyginkite paviršių, kad nebūtų “kuprelės”.
- Dėkite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 5-8 minutėms, po to sumažinkite temperatūrą iki 130°C apie 40-50 min. po to praverkite orkaitės dureles ir džiovinkite morengą dar apie 10-20 min. Morengo paviršius turi būti sausas, o vidus lipnus. Palikite atvėsti orkaitėje, po to atsargiai nukelkite nuo skardos ir nuimkite popierių. Morengą galite iškepti anksčiau (pvz. dieną prieš), bet su kremu patiekite tą pačią dieną, nelaikykite ilgai, kad morengas nesuminkštėtų, tada praras visą savo žavesį ir skonį.
- Grietinėlę išplakite iki standumo. Galima įpilti vanilės ekstrakto arba vanilinės pastos.
- Kremą užklokite ant morengo paviršiaus, palikdami 1-1,5 cm. kraštelius, o ant viršaus užberkite mėgstamų uogų, vaisių. Skanaukite
Labai gražu ir labai skaniai skamba