Dėdė POMIDORAS

Dėdė POMIDORAS

28. Aug 2019, 09:49 Raudona braškė Raudona braškė

Per vasaros atostogas senelių šiltnamių laistymas buvo viena iš geresnių pramogų. Aišku, neatmetant galimybės pildant laistytuvus dar ir galimybės pasitaškyti vandeniu :)
Na o artėjant rudenėliui, suskubome į talką  surinkti taip krupščiai ir su meile senelių užaugintą derlių. Šį kartą - gražuolius pomidorus.
Šį ketvirta pagal populiarumą skaičiuojant pardavimus daržovė yra ne tik labai graži, bet ir nerealiai naudinga organizmui.

Ar atsikąsdami šio raudonskruosčio gražuolio kada susimąstėte, kad:

<> pomidoruose gausu karotinoidų, tokių kaip liuteinas ir likopenas. Šios medžiagos padeda apsaugoti akis nuo šviesos sukeliamos pažaidos.<> pomidorai gali padėti apsaugoti nuo vėžio, palaikyti sveiką kraujospūdį ir sumažinti cukraus kiekį kraujyje diabetu sergantiems žmonėms.<> vyšniniuose pomidoruose, lyginant su įprastais pomidorais, yra daugiau beta karoteno.
<> pomidorai dažnai vadinami vidurius laisvinančiu vaisiumi. Juose daug daug vandens ir ląstelienos, todėl jų vartojimas padeda palaikyti gerą žarnyno veiklą ir užkerta kelią vidurių užkietėjimui<> pomidoruose gausu B1, B2, B3, PP, C vitaminųIr dar daug daug gerųjų sąvybių ir įvairių naudingų medžiagų slepia ši sveikatos "bomba". Tačiau, kad ir kaip kasdien kalbėčiau apie jų naudą ir privalumus, tai nėra pati mėgiamiausia sūnaus daržovė. Skinti, apžiūrinėti ir grožėtis - TAIP, valgyti - NEMĖGSTU. Pomidorai išrenkami iš įvairių patiekalų ir bet koks raudonas taškas maiste palaikytas pomidoru.Teko diskutuoti ir su darželio auklėtoja šia tema. Auklėtoja minėjo, kad vaikai labiausiai nemėgsta pomidorų, jų valgyti neatsisako tik retas kuris.
Kadangi mažajai dar viskas įdomu ir neišbandyta, tad ji noriai ir maigo ir ragauja pomidorus, juos jai aš dedu į košeles.
O va dėl sūnaus man didelis galvosūkis.

Ar jūsų vaikai mėgsta pomidorus?
Kokių būdų ir gudrybių pasitelkiate, kad šios nerealiai naudingos daržovės kuo daugiau atsirastų jų pilvukuose, o ne ant lėkštės krašto?

 

 

 

 

 

Raudona braškė Raudona braškė 29. Aug 2019, 09:21

floryte, prašom paskubėti su paslapties išdavimu, nes pomidorų pilnas šaldytuvas 😃 Ko tik nebandžiau ir odeles nulupinėjau ir tryniau...

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 29. Aug 2019, 06:26

Mano mažoji ir vyras gali ir vienus pačius pomidorus valgyti, aš juos iš bėdos suvalgau jei jie būna kažkokiam patiekale, o sūnus visai nemėgsta. Bet ir negudrauju, neslepiu patiekaluose, juk negali visiems viskas būti skanu ☺️

floryte floryte 29. Aug 2019, 01:02

Raudona braške - aš tik dabar įminiau mįslę, kodėl maniškė nemėgsta pomidorų! Netrukus apie tai parašysiu MK.

Gintarep Gintarep 28. Aug 2019, 19:21

Taip, taip pomidorai mažiau mėgstami...

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 28. Aug 2019, 18:19

Oi kaip skaniai atrodo mmm😀

Raudona braškė Raudona braškė 28. Aug 2019, 13:07

Baltas pavydas 😃

Profesionali Mama Profesionali Mama 28. Aug 2019, 12:31

Dar kol kas valgom, auginame savo, tai jie skanesni ☺️. O savo aplinkoje susiduriu, kad vaikai kaip tik mėgsta pomidorus, ypač vyšninius. ?