Dalinuosi receptu

Dalinuosi receptu

04. Jul 2017, 13:43 Vytulka Vytulka

Šiandien su vaikais bevaikščiodama po mišką atsiminiau savo la ai mėgstamą pyragą, kurį kepu vos kelis kartus per sezoną ir, kuris tiesiog tirpata burnoje. Su Ignu jau prisirinkom pilnas saujas mėlynių, tad kitą dieną reiks eiti su kibirėliu, kad galėtume išsikepti šį pyragą. O receptu dalinuosi su jumis, pabandykite.

200 g cukraus, 400 g miltų, 1 a. š. kepimo miltelių, pusė a.š. druskos, 220 g šalto sviesto, 1 kiaušinis, 1 citrinos nutarkuota žievelė ir sultys, 1 litras mėlynių, 100 g cukraus (įdarui), 4 a. š. krakmolo.

Reikia sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę, sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą arba geriau jį net sutarkuoti stambia tarka, įmušti kiaušinį ir viską maišyti, maigyti šakute, kol gausis trupiniai. Tada tešlą perskirti pusiau. Pusę tešlos reikia sudėti į riebalais pateptą skardą, arba į skardą išklotą kepimo popieriumi ir gerai suspaysti. Aš naudoju apvalią skardą maždaug 25 cm skersmens.

Tada sumaišyti likusį įdarui cukrų, krakmolą ir citrinos sultis, atsargiai įmaišyti mėlynes. Šią masę tolygiai supilti ant tešlos. Likusią tešlą sutrupinti ant viršaus taip, kad plonu sluoksniu daugmaš pasidengtų visa skarda. Kepti 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol paviršius gražiai apkeps. Prieš valgant, pyragą būtinai reikia ataušinti, nes kitaip bėgs uogos. 

Skanaus!

P.s. nuotrauką suradau internete, tuėtų atrodyti panašiai. Ššiemet dar nespėjau prisirinkti mėlynių ir iškepti šio pyrago. Bet jau svajoju! 

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 04. Jul 2017, 17:41

O taip, šitas superinis pyragas 😀

lina_baj lina_baj 04. Jul 2017, 16:09

Nerealus šis pyragas! Aš pati baisiai tingiu užsiimti su pyragais, bet uošvienė juos kepa dažnai, tad smaližiaujam ir pirštus laižom 😀