Covid-19 - mūsų kasdienybė

Covid-19 - mūsų kasdienybė

20. Oct 2020, 13:15 RenataŪselienė RenataŪselienė

Visos antraštės mirgėte mirga apie COVID-19 ir tai jau seniai tapo įprastu dalyku. Tai gyvenimo dalis, kurią turime išgyventi ir priimti. Ir atrodytų jau niekas nenustebins, nei augantys skaičiai, nei greitas ir imlus plitimas.

Bet nepaisant to, mane dar yra dalykų, kurie stebina. Net ne stebina, o siutina.

Garsiai tvirtinama, kad plinta žaibišku greičiu ugdymo įstaigose, gydymo įstaigose. Straipsniuose įvardijamos konkrečios vietos. Galvojate jos visos? NE! Yra vietų, kuriose yra atvejų, ir apie jas nė žodžio. Tos vietos užsidaro. Bet apie jas nekalbama. Kodėl? Nežinau. Kažkam naudinga neteršti savo vardo.

Bet kyla klausimas. Jei yra viena tokia vieta, tai kiek dar tokių nuslėptų vietų? Kiek tiesos tame, kas skelbiama, ir kiek melo? Klausimas į kurį mes, eiliniai mirtingieji, niekada negausime atsakymo.

Rinkiminiai žaidimai, kažkokie sąmokslai ir teorijos, kas geresnis, kas daugiau dirba dėl Lietuvos. Ir visa tai susiveda į vieną, politiniai žaidimai – aukščiau visko.

Buvo kelioliką atveju – bam karantinas. Dabar šimtai atvejų - „nieko pavojingo, viskas valdoma“. Logikos 0. 

Viskas skirstoma į pirminius ir antrinius atvejus. Aš ne gydytoja, ir giknk Dieve, tai tik mano asmeninė nuomonė. O bet tačiau. Jeigu šeimoje yra vaikas, kuriam patvirtintas Covid. Jis izoliuojamas. Tuo tarpu jo sesė ar brilis gali lankyti ugdymo įstaiga, jo tėvai gali eiti į darbą, ir gyventi įprastą gyvenimą. Nušaukit, netikiu izoliacijos efektyvumu, kai dalinamasi ta pačia patalpa. Na, kiek iš mūsų gali izoliuoti savo šeimos narį į atskirą patalpą, su atskiru san. mazgu ir palikti jį „likimo valiai“ 24 val savaitei laiko. Nelogišika. Jeigu mano šeimoje suserga vienas vaikas paprasta sloga, tai tik laiko klausimas, kada kris ir antras, o gal ir trečias, oe ne retai dar ir mes, suaugę. O čia…Liga, kuri kaip teigiama platinama itin sparčiai, neturės įtakos kitiems šeimos nariams.

Galbūt ji nėra tokia pavojinga, kaip teigiama. Galbūt. Negaliu tvirtinti, nes nei vienas to nežinome. Bet būti bandomuoju triušiu ir rizikiuoti, na ne, tikrai nenorėčiau. Aš už saugumą, bet ir už tiesą, o ne informacijos nuslėpimą vardan reitingų ar išsaugant savo vardą.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 22. Oct 2020, 22:12

Na, su rinkimais viskas aišku. Dabar nieko neuždaro, nes rinkimai, paskui bam - jau liga pavojinga, ką nors uždarom. O dėl vaiko sergančio, ar nesvarbu, suaugusio irgi, aš maniau, kad jei patvirtininamas atvejis, tai izoliuotis turi visa šeima... kaip tai galima į darbą ar mokyklą?
O mane siutina, kad pas daktarus patekti neįmanoma. Kitos ligos neegzistuoja. Kai apsirgo vaikai, skambinau į savo polikliniką. Man pasakė, kad konsultuoja telefonu. Na kaip telefonu galima deagnozę nustatyti? Dar ne viskas. Jei vaikas bus su temperatūra ir ne duok Dieve kosės, tuo labiau nepriims. Važiuokit daryt covid testą. Nuostabu, į polikliniką priima tik sveikus be temperatūros. Ko man ten sveikus vaikus vest? O kai serga, tai ne pagalba, o covidas.. tai va sėdžiu ir drebu, kad ne duok Die nesusirgtume rimčiau... mano mama prieš pat pirmą karantiną gydėsi nuo plaučių uždegimo, reikėjo pakartotinių tyrimų, tada nepriėmė, nes karantinas... o jei susergi dabar, pirmiausia vėl covid. Normalu sergančiam žmogui tampytis po miestą daryt tuos tyrimus ir blogint savo padėtį? Žodžiu, paburbėjau, nes tikrai užkabino jūsų įrašas