Savaitgalio receptas: Cinamoninių juostelių pyragas

Savaitgalio receptas: Cinamoninių juostelių pyragas

04. Apr 2014, 15:27

Vakar kepėm šį nuostabų pyragą, buvo labai skanus, purus ir kažkaip greitai pasigamino, gal todėl kad viena dariau be savo mažosios padejėjos? Todėl skubu dalintis.

Tešla:

  • 450g miltų;
  • 50g cukraus;
  • 22 g šviežių mielių arba 2 ¼ a. š. sausų mielių;
  • ½ a. š. druskos;
  • 60g ištirpinto sviesto;
  • 150 ml pieno;
  • 1-2 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 dideli kiaušiniai.

Aptepimui:

  • 60g ištirpinto sviesto,
  • 200g cukraus,
  • 2 a. š. cinamono.

Gaminimas:

   Mieles ištrinti su 1 šaukšteliu cukraus, užpilti šiltu pienu.

Sviestą ištirpinti, atvėsinti. Kiaušinius ištrinti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 

Į dubenį išsijoti miltus, suberti druską. Tada supilti pakildintas mieles, sviestą, ištrintus su cukrumi kiaušinius ir suminkyti minkštą tešlą. Miltus pasireguliuoti, tešla turi būti labai minkšta, šiek tiek lipni, ir uždengus rankšluosčiu, palikti kilti 1 val.

   Kol tešla kyla, ištirpinti sviestą. Sumaišyti atskirame indelyje cinamoną ir cukrų.

   Tešlą iškočioti į maždaug 30x50 cm stačiakampį,  tada virtuviniu teptuku/šepetėliu tešlą aptepti sviestu ir pabarstyti cinamono - cukraus mišiniu. Netaupyti, berti ir tepti gausiai.

Supjaustyti tešlą į 6 juostelės vertikaliai. Sudėti juostelės vieną ant kitos, ir vėl supjaustyti į 6 gabalėlius horizontaliai, gaunasi maždaug 5x8cm kvadratėliai. Sukrauti vieną ant kito kvadratėlius ir dėti juos šonu stačiai į paruoštą formą

  • Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 30-45 min.
  • Kepti 180-190*C temperatūroje 40 min, kol gražiai pagels. (Stebėti)
  • Jei viršus per daug kepa,  pridengti folija iki kepimo pabaigos.
  • Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti formoje 20-30 minučių.

Receptas iš  - "Visko po trupinėli".

20140404152400-53072.jpg

20140404152407-26448.jpg

20140404152414-66245.jpg

20140404152422-80055.jpg