Bulvių plokštainis su ispaniškais elementais

Bulvių plokštainis su ispaniškais elementais

15. Oct 10:10 Gintarep Gintarep

Reikės:

Kelių didesnių bulvių.

2 kiaušinių,

2 šaukštų aliejaus,

2 šaukštų grietinės,

Žiupsnelio šofrano,

3 žiupsnelių džiovintų saulėje su medumi svogūnų,

2 šaukštai miltų,

Druskos, pipirų pagal skonį,

Provanso žolelių mišinio žiupsnelis,

4-5 riekelės pjaustyto kumpio arba dešros,

10 vnt. alyvuogių.

1 litras kefyro, jei valgysime su kefyru, jei valgysime su grietine, tai grietinės 4 šaukštai.

 

Kiaušinius, aliejų, grietinę, druską sumaišau su smulkintuvu, tada dedu smulkiai supjaustytas bulves ir palaipsniui, po keletą gabalėlių susmulkinu, kol susismulkina visos ir gaunasi vientisa masė.Suberiu džiovintus svogūnus.

Suberiu miltus. Išmaišau.

Supilu į kepimui skirtą indą.

Ant viršaus apibarstau šafranu ir kitokiais augaliniais prieskoniais (pvz. provanso žolelių mišiniu), pakloju mėsytės riekeles, sudedu perjautas alyvuoges.

Uždengiu ir kepu 190 laipsnių įšildytoje orkaitėje 70 min., vėliau atidengiu dangtį ir pakepu 10 min. 200 laipsnių karštyje.

Valgome su kefyru ar su grietine.

Dovileab Dovileab 15. Oct 13:03

Vau, užsimaniau ir aš tokio paskanauti 🙂