Ploni cukinijų blyneliai
Skanūs, lengvi cukinijų blyneliai puikiai tiks pusryčiams. Mano vaikai, kurie šiaip cukinijos nevalgo, blynų su cukinija neatsisako.
Ingredientai:
- 250 ml tarkuotos nuluptos ir be sėklų cukinijos;
- 250 ml kvietinių miltų;
- 2 vnt. kiaušinių;
- pieno (grietinėlės arba vandens);
- aliejus arba sviesto kepimui.
Cukiniją tarkuoju vadinama burokine trintuve, tuomet tarkius sumaišome su kiaušiniais ir miltais. Po to maišydami tešlą, vis pilame pieno (galima keisti grietinėle arba vandeniu), kol gaunasi gana skysta masė, kuri keptuvėje išsilieja į nestorą blynelį. Todėl skysčio kiekį pasireguliuokite pagal save. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Pagardiname mėgstamais priedais – čia tinka ir uogos ar uogienė, grietinė ar jogurtas, na, o mes šį kartą valgėme su agavų sirupu.
Skanaus!