Belmonto batutai

Belmonto batutai

28. Jul 2019, 23:46 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Labai ačiū Raudonas balionėlis, kad papasakojo apie Belmonto batutų parką. Suprantu, kad pasikartosiu, bet tikrai gera vieta praleisti laiką. 

Batutai dirba visomis savaitės dienomis nuo 12 iki 21:30, adresu Belmonto g. 17. Tikrai daug kam puikiai žinoma vieta.

Aš, tiesą sakant, ją atradau iš naujo. Labai seniai čia lankėmės ir matau daug pokyčių. Belmontas išgražėjęs, išsiplėtęs ir labai džiugu, kad atsirado ir pramogos vaikams.

Batutų teritorija aptverta, tad galima būti ramiai, vaikai niekur neišklys. Jei atvykote su mažyliais, jiems irgi yra žaidimų kampelis su fainais namukais ir čiuožynėmis. Vyresni galės dūkti ant vieno iš trijų batutų. Nikolui labiausiai patiko didysis, kur galima smagiai čiuožinėti. Kiti, pasakė, jam maži :) nors visgi išbandė.

Be batutų yra ir kitų pramogų: mini futbolas, tinklinis, supynės, mini krepšinis, smėlio "technika"- sunkvežimis, traktorius ir ekskavatorius, šokinėjimo batutas ( na tas, juodas su tinklu).

Bilietas visai dienai 5 eurai. Galima išeiti ir grįžti. 

Šalia yra mini užkandinė. Iš esmės ten tik gėrimai ir ledai. Ten pat ir bilietus parduoda. Stovi toitoi tualetas. Jį priskirčiau prie minusų, nes tikrai nėra tinkamas nei vaikams, nei mamytėms su mažiukais. Jei reikėtų patogesnės erdvės, tektų paėjėti link restoranų komplekso. 

Pačioje batutų teritorijoje labai gera erdvė tėveliams: foteliai ir gultai po skėčiais. Yra ir staliukų. Tad tėvai gali  atsipūsti, kol vaikai dūksta. Aš tikrai čilinau.

Kol migdžiau mažąjį, pasivažinėjome po "senąjį" Belmontą, pasigrožėjome fontanais, gulbėmis ir skulptūromis. Pravažiuoti su vežimu ne visur pavyks arba dėl laiptų arba dėl labai akmenuotų takų, bet visgi yra ir patogių takelių.

Yra čia įrengtas ir žaidimų kambarys. Mums ten neprireikė, bet pasiklausiau kainos - 5eur/val. Yra prūžiūrinti darbuotoja, tad manau, vyresnius vaikus galima drąsiai palikti ir eit atsigerti ar užkąsti į vieną iš restoranų.

Beje, batutuose darbuotojų kažkaip nepastebėjau. Batutų būklė - pusėtina, bet tikrai nėra "švieži". Vietomis apsitrynę ar paplyšę, vietomis kaupiasi vanduo ( matyt, neišvalyta po lietaus), bet na... vaikams tai nė motais!

Bendras įspūdis vis tiek geras, nes ir vaikas išsitaškė, ir mes pailsėjom, ir visi grynu oru pakvėpavome.

Beje, yra čia ir atrakcijų vyresniems. Miško kliūčių takas su įvairaus sunkumo laipynėmis, karstynėmis, tiras mėgstantiems pašaudyti iš lanko ar rimtesnio ginklo. Ten nėjom, tad kainų nepasakysiu, bet tik noriu informuoti, kad tokia galimybė yra. 

P.S. ne vieną sykį girdėjau, kad daktarai nerekomenduoja batutų, o viena mama net sakė, jog būtent šiandien čia jos vaikas susilaužė ranką čiuoždamas. Bet žinau, kad vaikams jie labai patinka ir mes visi vis tiek savo mažuosius dažniau ar rečiau atvedam pašokinėti, tai noriu palinkėti saugių pramogų!

Na ir keletas nelabai gražių kadrų :)

Gintarep Gintarep 29. Jul 2019, 12:27

Ačiū už priminimą 😀 Visai pamiršau 😀 kad yra laipynių, o jas didelės ir mažiau didelės mergaitė dievina 😀