Avižinis pyragas - improvizacija

Avižinis pyragas - improvizacija

29. Oct 2018, 11:19 kodelcia kodelcia

Sveikutės, 

Atvėsus orui, vis dažnaiau norisi pamaloninti skonio receptorius kuo nors gardžiu, šiltu, kvapniu. Tiesa?

20181029111752-42654.jpg

Vakar vakare nutariau paimprovizuoti. Kepiau pyragą be recepto. Susimaliau smulkintuvu greito paruošimo avižinius dribsnius. 

Tris kiaušinius išplakiau su 5 šaukštais cukraus. Įpyliau 3 šaukštus grietinės, kurioje prieš tai nugesintas 0,5 arbat. šaukštelio sodos. Įbėriau truputį vanilės, cinamono. Viską išplakiau.

Įpyliau apie 80-100 g išlydyto sviesto. Išmaišiau. Galiausiai po truputį pyliai avižinius miltus ir maišiau, kol masė pasidarė grietinės tirštumo.

Supylus į kepimo formą, viršų apibarsčiau sauja sausų pusryčių ir saulėgrąžų mišiniu. Vaikams tai ypač patiko :)

Pyragą kepiau 190 l. karštyje 35 min. 

Pyragas gavosi minkštas, trapus. Kitą kartą gal dėčiau 2-3 šaukštus kviet. miltų, kad būtų kiek tvirtesnis ;)

Šeimynai patiko!

20181029111843-67101.jpg

RenataŪselienė RenataŪselienė 29. Oct 2018, 20:40

Fantastiškai skamba. Ypač naudinga, kai nusprendžia užsukti netikėti svečiai 😀 Ačiū, bandysim būtinai.