Sveikutės,
Atvėsus orui, vis dažnaiau norisi pamaloninti skonio receptorius kuo nors gardžiu, šiltu, kvapniu. Tiesa?
Vakar vakare nutariau paimprovizuoti. Kepiau pyragą be recepto. Susimaliau smulkintuvu greito paruošimo avižinius dribsnius.
Tris kiaušinius išplakiau su 5 šaukštais cukraus. Įpyliau 3 šaukštus grietinės, kurioje prieš tai nugesintas 0,5 arbat. šaukštelio sodos. Įbėriau truputį vanilės, cinamono. Viską išplakiau.
Įpyliau apie 80-100 g išlydyto sviesto. Išmaišiau. Galiausiai po truputį pyliai avižinius miltus ir maišiau, kol masė pasidarė grietinės tirštumo.
Supylus į kepimo formą, viršų apibarsčiau sauja sausų pusryčių ir saulėgrąžų mišiniu. Vaikams tai ypač patiko :)
Pyragą kepiau 190 l. karštyje 35 min.
Pyragas gavosi minkštas, trapus. Kitą kartą gal dėčiau 2-3 šaukštus kviet. miltų, kad būtų kiek tvirtesnis ;)
Šeimynai patiko!
Fantastiškai skamba. Ypač naudinga, kai nusprendžia užsukti netikėti svečiai 😀 Ačiū, bandysim būtinai.