Aukcionas "Už sveikus vaikus"

Aukcionas "Už sveikus vaikus"

05. Feb 2019, 11:40 Iddile Iddile

 

Vasario 5 dieną su šūkiu „Už sveikus vaikus” startuos dešimt dienų truksiantis virtualus aukcionas, skirtas Tarptautinei vėžiu sergančių vaikų dienai paminėti. Visi aukcione surinkti pinigai keliaus labdaros ir paramos fondui „Rugutė“, kuris globoja onkologinėmis ligomis sergančius vaikus bei jų šeimas.

Aukciono idėja kilo šiuo metu motinystės atostogose vaikučius auginančioms draugėms Viktorijai ir Simonai. Pasidalinusios savo sumanymu socialiniuose tinkluose moterys sulaukė didelio palaikymo, prie idėjos prisijungė daugiau nei 200 Lietuvos verslininkų iš visos Lietuvos, taip pat portalas Brandtracker.lt, vienijantis visus Lietuvos kūrėjus, dizainerius, siuvėjus ir menininkus. Moterys kiekvieną dieną fotografuoja gautus daiktus, paslaugų pasiūlymus ir ruošia jų aprašymus. „Žmonės aukcionui pasiūlė unikalių, naujų savo gaminių, kurių vertė svyruoja nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų eurų. Kiekvieną kartą atidarydamos siuntinių dėžes mes būname nustebintos, kad tokių nuostabių kūrinių autoriai – lietuviai“, - sako aukciono sumanytojos.

Jau nuo šiandien iki vasario 15 d. Facebook puslapiuose @GingerPowerBlog ir @brandtrackerLT bus įkelti visi aukcionui paruošti daiktai, tarp jų ir įvairių paslaugų kuponai. Dešimt dienų truksiančiame aukcione lankytojai po kiekviena nuotrauka galės siūlyti savo kainą. Paskutiniąją aukciono dieną daiktas ar paslauga atiteks tam, kuris pasiūlys didžiausią kainą. Pirkinys laimėtojui bus išsiųstas iš karto, kai tik tik jis perves pinigus į „Rugutės“ fondą ir aukciono organizatorėms pateiks pavedimo kopiją, kad pinigai tikrai pasiekė tikslą.

Akcijos finalinis minėjimas ir padėka visiems prisidėjusiems vyks vasario 16-ąją „Šeimos gerovės centre“ Vilniuje. Čia bus organizuojamas dar vienas gyvas aukcionas, kurio metu surinktos lėšos taip pat atiteks „Rugutės“ fondui.

Apie „Rugutės“ fondą. 2004 - aisiais šį labdaros ir paramos fondą, netekę onkologine liga sirgusios trejų metų dukrytės Rugilės, įsteigė Edita ir Dainoras Abrukauskai. Fondo tikslas – teikti visokeriopą pagalbą onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir jų šeimoms, remti gydymo įstaigas, kuriose šie vaikai gydomi.