Pirmą šio sezono Augustės dienoraščio puslapį pradėsime nuo cukinijų(aguročių). Ir kaip gi tai susiję su mažais vietoje nenustygstančiais mūsų vaikais?...
Ogi štai kaip: 1. Jas auginame savo darže.
2. Smagu jas po lapų patalais vaikui surasti.
3. Dar smagiau namo pargabenti (galima naudoti lėlių vėžimėlius, kuprines, pintines ir t.t.).
4. O smagiausia dalis- ką iš jų pagaminti, kad mažieji, paragavę iš jų pagamintą maistą, nesakytų "feeeeee, neskanu"...
Sutiksite visi, kad pyragus vaikai mėgsta. Kviečiame jus intrigai. Iš cukinijos mes išsikepėme šokoladinį pyragą :-).
Raitokitės rankoves ir - į darbą! Visi paragavę sakė: "mhhh kaip skanu!". Nė vienam spėjikui-ragautojui nepavyko įminti pagrindinio ingridiento - cukinijos.
ŠOKOLADINIAM CUKINIJŲ PYRAGUI reikės:
- mažo ar vidutinio dydžio cukinijos (odelę geriau nulupkite, išskobkite minkštimą su sėklomis)
- 1 pakuotės sviesto
- 2 stiklinių miltų
- 3 kiaušinių
- šaukštelis kepimo miltelių
- šaukštelis kepimo sodos
- žiupsnelis druskos
- stiklinė rudojo cukraus
- plytelė šokolado (jei gaminsite glaistą, reikės 2 plytelių)
- 1 šaukštas kavos
- 3 šaukštai kakavos
- 1 šaukštas medaus (nebūtinai)
- šiek tiek muskato (nebūtinai)
Gaminimas:
Stambia tarka sutarkuojame cukiniją. Į gautą masę įdedame medaus ir muskato.
Atskirame dubenyje sumaišome sausuosius ingredientus - miltus, kakavą, kavą, kepimo sodą ir miltelius, žiupsnelį druskos.
Dar kitame inde sviestą išsukame su cukrumi, kol jis pasidarys purus ir vientisas.
Vieną po kito dedame kiaušinius.
Masę gerai išmaišius, krečiame miltų mišinį ir viską atsargiai išmaišome.
Tada sudedame tarkuotą cukiniją ir sutraiškytą į trupinėlius šokolado plytelę. Viską dar švelniai pamaišome, tik nepermaišykite. Bent jau man skaniau, kai šokolado gabaliukai pyrage nebūna visai ištiprę.
Viską krečiame į sviestu arba kitais riebalais išteptą pyrago formą. Pyragą kepame 40-50 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Iškepusį paliekame kambario temperatūroje šiek tiek atvėsti.
Na o toliau jau bus taip, kaip jūs norėsite. Jei pageidaujate pyragą aplieti glaistu, tai ant ugnies, indelyje su šlakeliu raudono vyno išsitirpinate dar vieną šokolado plytelę ir gražiai su mentele aptepate pyrago paviršių. Su glaistu, ar be jo - pyragas nepaprastai skanus :). Mes šį kartą gaminome be glaisto, tad puošnumui pyrago viršų apibarsėme smulkintais pakepintais migdolais.
Ritinkite iš daržo cukinijas ir kepkite pyragus! Net ir ne smaližiai apsilaižys pirštelius!!!!
👍😉
Šį receptą užmačiau interneto platybėse, ir įtraukiau į savo mėgiamų sąrašą. Pyragas išeina puikus be jokių didelių pastangų. O kodėl dar ir sodos dėti, nors ir kepimo milteliai dedami, tiesiog galiu spėlioti. Gal duoda daugiau purumo, nes pyragas tikrai nesukritęs, purutis toks. Va, reikėtų kada pabandyt nedėti sodos. Beje, aš ją naudoju tą, kur yra mažuose pakeliuose pirkti, berods ir vadinasi, kepimo soda.
Ačiū, Jaldija😉
Ačiū! Man tai cukinijos tikrai labai kvepia ir mėgstu iš jų gaminti. Tik va cukinijų skeptikus sunku įtikinti jų tobulumu. Bet šis pyragas pakels į dangiškas viršūnes net cukinijų skeptikus😀
Na jei labai užsinori...Kodėl gi ne?...😃🤣
Oho, kokios Jūs šaunuolės, kokių didelių aguročių priauginot! 😉 O pyragas atrodo labai gardžiai! 😉🌷 O sakykit kodėl dedat ir kepimo miltelius ir sodą?
Puikus receptas👍
O derliaus vežėja, nereali👍🌷
Smagu! 👍 Tekstas net kvepia cukinijomis 😉
Fantastika ! Uzsimaniau 😀 bet neisi gi dabar i darza 😀