"O ką darysim su iš Derliaus šventės parkeliavusiomis cukinijomis?" - klausia Augustė.
"Kepsim. Kepsim keksiukus!". Nepadoru gi išmesti tiek mums tarnavusias, o dar ir paskutines cukinijas. Dalinamės receptuku. Tai - nesaldūs keksiukai, su mėsyte. Puikus užkandis - išmėginkite ir Jūs!
Reikės šių produktų(dažniausiai visų produktų imu dvigubai daugiau, nes ką gi veikti šeimai su keliais keksiukais?...):
300-350 g. nuluptos cukinijos (viduriuką išimu, nebet labai jauna cukinija, tuomet naudoju visą);
2/3 stiklinės miltų;
2 kiaušiniai
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cukraus
100 g virto kumpio. Kumpį smulkiai supjaustome.
Žiupsnelis druskos.
Gaminimo eiga:
Nuluptą cukiniją sutarkuojame burokine tarka.
Jei cukinija labai sultinga, masę dėti į kiaurasamtį ir palikti, kad išvarvėtų skystis. Maniškė nebuvo labai sultinga, tad šios procedūros atlikti man nereikėjo. Sumaišyti tarkuotas cukinijas su miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais, cukrumi ir smulkiai supjaustytu kumpeliu.
Dėti masę į keksiukų formeles (gali būti tiek silikoninės, tiek metalinės).
Kepti 20 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Keksiukai skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Prie jų fantastiškai dera maži vyšniniai pamidoriukai (vis dar saviškiai - iš šiltnamio, bet irgi greit jau pasibaigsiantys).
Ech, mielos cukinijos, visą žiemą mes jūsų ilgėsimės (tų, iš savo daržo)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Įdomiai 😀 Reikės kada išbandyti 😀
Paragavus šių keksiukų, sudėtinga atspėti, koks pagrindinis jų ingredientas...😉
Koks puikus receptas👍
super skanausime pabandysime ir mes😀