Augustės dienoraštis: muzikos instrumentą gaminu pati!

Augustės dienoraštis: muzikos instrumentą gaminu pati!

31. Jan 2021, 20:18 floryte floryte

   Muzikos mokytoja Augustei ir kitiems jos klasiokams davė užduotį - pasigaminti muzikos instrumentą. Kadangi kažkokių ypatingų priemonių namuose neturėjome, tad Augustė nusprendė gaminti barškutį. 

   Tam reikėjo visai paprastų priemonių: ritinėlio nuo popierinio rankšluosčio, lipnios juostos, žirklių, makaronų ir dekoro juostelių. Tiesa, dekoro juostelių klijavimui buvo naudotas karštų klijų pistoletas.

Lipnia juosta Augustė užklijavo vieną ritinėlio galą.

Tada į ritinėlį pribėrė makaronų ir užklijavo antrąjį ritinėlio galą.

 

Panaudojant dekoro juostelę, Augustė nutarė paslėpti lipnią juostą, kuri neatrodė gražiai. Apsibrėžus flomasteriu, iškirpo 2 apskritimus ritinėlio galams, ir dar 2 juostas, tokio pločio, kad paslėptų klijavimo juostą.

Karštų klijų pistoletu priklijavo iškirptas detales.

Barškutis lyg ir baigtas, jį pajudinus, makaronai puikiai skleidė gan stiprų garsą.
 

Tačiau Augustė nusprendė, kad jos barškučiui trūksta grožio. Apieškojus namų slėptuves, radome štai tokias dviejų spalvų dekoro juosteles.

Auksinės spalvos juostelė buvo panaudota barškučio galų padailinimui, kadangi Augustei nepavyko itin dailiai užklijuoti geltonos dekoro juostelės. Rožinė juostelė buvo klijuota barškučio viduryje.

Bet Augustė labai mėgsta, kad jos darbai būtų pilni, išbaigti ir spalvingi. Tad tuščių tarpų tarp juostelių užpildymui pasitelkė flomasterius.

Tad toks visai paprastas, bet neprastas, gimė muzikos instrumentas - barškutis! O svarbiausia - čia tiek vietos pasireikšti kūrybiškumui!
 

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 02. Feb 2021, 12:36

Šauniai!

Gintarep Gintarep 31. Jan 2021, 23:42

??