Augustės dienoraštis:  makiažas, manikiūras pagal keturmetę

Augustės dienoraštis: makiažas, manikiūras pagal keturmetę

03. Feb 2018, 17:30 floryte floryte

   Patys "produktyviasi" ir labiausiai stebinantys pokalbiai su Auguste vyksta prieš miegą. "Mama, žinai, kai aš užaugsiu, antakių tikrai nedažysiu nei juodai nei pilkai...",- pradeda maniškė keturmetė. "Na ir kodėl gi? " - klausiu. "Todėl, kad man patinka šviesiai mėlyni, šviesiai žali, na ir dar oranžiniai visai nieko...". Štai taip. Keturmetė jau turi savo skonį makiažui.

  Vieną dieną prieina prie manęs štai taip antakius pasidabinusi ir ne tik antakius :-).

20180203170557-50649.jpg

   Pati geriausia Augustei dovana šiuo metu - visokie vaikiški lūpų vazelinai, nagų lakai ir pan. Vaikiškas nagų lakas, suprantama, visai kitokios sudėties, nei tikrasis. Nagą nulakavus, greit nudžiūna, užsideda tarsi plėvelė, kurią paskui galima nulupti. Tai ir lakuoja nagus Augustė: sau, man, lėlėms. Tiesa, lėlėms net rankas nulakuoja, nes jų nagai maži, tad kitaip neišeina. Augustės darželio grupėje kas antrą penktadienį - žaislų diena. Tai maniškė vieną kartą nusinešė nagų lakus. Ir nulakavo visai grupei nagus! Auklėtoja pasakojo, jog buvo išsigandusi "o jei tas lakas nenusivalys?"...Kažin, kokie būtų tėvų veidai, atėjus parsivesti vaiką namo ir pamačius lakuotais nagais?... :-)

  Lūpų vazelinas (vaikiškas) naudojamas nebūtinai lūpoms pasitepti. Vieną kartą žiūriu - Augustei padovanota lėlė - nurengta, plika guli. Na, galvoju, taip nepadoriai pliką naują lėlę paliko...Paėmiau tą lėlę, aprengsiu...O ta lėlė visa - lipni! Pasirodo, Augustė visą išrengė, nes reikėjo lėlę vazelinu patepti.

   Eidama į kirpyklą, pasiėmiau ir Augustę kartu. Kol man tvarkė antakius, Augustė ramiai išsitraukė savo manikiūro rinkinį ir ėmė lakuotis nagučius.

Štai toks privalumas - turėti dukrytę. Bendri interesai, nors skoniai skiriasi :-).

20180203172130-28884.jpg

Ar Jūsų dukrytėms patinka tokios "vaikiškos grožio procedūros"?

floryte floryte 04. Feb 2018, 20:51 ODISEJAaa

Su tikru, suaugusiųjų laku ir aš neleidžiu žaisti. Čia ji su vaikiškais lakais, manau, jie nekenksmingi, nes nusiplauna su vandeniu ar tiesiog nusilupa. Žinoma, jų kaina, sakyčiau, tokia labai nedraugiška. O puoštis sukniomis ar kaspinais maniškė - nelabai išranki. Bent jau kol kas😉

ODISEJAaa ODISEJAaa 04. Feb 2018, 20:45

Musiškėms patinka..bet tik tada nori , kai aš lakuojuos. O taip neleidau ir praėjo norai didieji. Daugiau puoštis nori, šventė ar ne, pasipuošti smagu kasdiena😉☺