Augustės dienoraštis: įspūdžiai iš miuziklo "Kakės Makės gimtadienis"

Augustės dienoraštis: įspūdžiai iš miuziklo "Kakės Makės gimtadienis"

19. Dec 2018, 23:37 floryte floryte

  Mano penkiametė dukrytė Augustė - didelė Kakės Makės gerbėja. Šįkart nusprendėme Kakę Makę ne kažkur prekybos centruose gaudyti, kai žmonių - masė, o galimybė ją pamatyti - itin maža. Susiruošėme į miuziklą "Kakės Makės gimtadienis". Ir kaina šiais metais taip "nesikandžiojo", kaip ankstesniais. Dalinamės įspūdžiais. Kiek žinau, berods, Vilniuje, šis miuziklas dar vyks prieš Naujus metus. Taigi. Šiauliuose, "Saulės" koncertų salė buvo pilnut pilnutėlė. Visas miuziklas truko apie valandą(gal net truputį trumpiau). Mažiesiems - pats tas, šiek tiek didesniems - galėtų trukti ir ilgėliau. Miuziklo metu skambėjo jau žinomos Kakės Makės dainelės, tačiau kai kurios man nebuvo itin girdėtos (bet gal čia - tik man taip). Miuziklo metu personažai bendravo su publika, nuolat palaikė ryšį, klausinėjo vaikų įvairių dalykų. Siužetas - paprastas, tačiau aktualus vaikams. Personažų kostiumai - spalvingi, gražūs, traukiantys akį. Dekoracijos - nelabai - tiesiog spalvoti kubai, sumesti scenoje. Bet gal to ir užteko. Juk patys personažai - ryškūs, yspūdingi. Kakę Makę įkūnijo Karina Krysko. Išties įtikinamai, tikras vijurkas. Sakyčiau - puikus apšvietimas, efektai: šviesų, švieselių, sklindančių iš įvairių prožektorių, per scenos dūmus ir pan. Tik per vieną dainą mano vaikas dengėsi akis ir kimšosi ausis, nes prožektoriai tiesiog akino, o garsas buvo toks stiprus, kad buvo nemalonu (net ir man, suaugusiam buvo per stipru). Tuo metu mamos, buvusios koncerte su kūdikiais, lėkė lauk iš salės, nes kūdikiai klykė. Na, pagalvojau, matyt, siekiama didesnio efekto koncerto pabaigoje. Didesni vaikai gal ir pajuto tą efektą, bet kūdikiai...

20181219232148-75453.jpg

Augustei miuziklas paliko įspūdį. Skatinau ją kartu dainuoti, ploti ar net pajudėti atsistojus, tačiau ji pakerėta tesugebėjo tik žiūrėti, kartais suplodama ar patrepsėdama, kai to prašė herojai.

  Man, mamai, taip pat paliko įspūdį. Mat ne kiekvienam miuzikle "vibro" kėdėje pasėdėsi. Kažkoks vaikis, sėdėjęs už manęs, taip spardė mano kėdę, kad mintyse pagalvojau, ar ta kėdė tikrai gerai pritvirtinta :-). Bet kur čia pykti - juk miuziklas - vaikams! Tai ir linksminasi :-).

  Kaip gi grįši namo iš Kakės Makės koncerto be knygelės? Jomis buvo prekiaujama ir jų - tiek daug. Nupirkau Augustei užduočių knygelę, kartu su Kake Make mokytis skaičiuoti. Visą vakarą vaikas darbavosi palinkęs ties knygele. Smagu!

20181219232119-57372.jpg

ODISEJAaa ODISEJAaa 20. Dec 2018, 10:47

👍👍👍🌷