Atostogos, kurios reiškia daugiau

Atostogos, kurios reiškia daugiau

28. May 2017, 13:47 gintarerei gintarerei

Dar praeitais metais, žinant, kad dižiajam namų bosui artėja 5 metų jubiliejus, kilo mintis išvykti į kelionę ir taip padovanoti vaikui, ne daiktų (kurių ir taip gauna gimtadienio dieną ir net jau nebežino, ko pats nori), o įspūdžių. Jonas dar nebuvo niekur už Lietuvos, taip pat neskridęs lėktuvu. Pradėjusi mintį nuo tolimesnės kelionės į Disneyland'ą, idėja apsistojo ties Legoland'u Danijoje, Billund'e. Kodėl?

  • Tiesioginis skrydis, kuris trunka 1,5 valandos, kaip pirmam skrydžiui, turbūt pats tas.
  • Beprotiškas pamišimas dėl lego.
  • Artima šalis, kurioje ir be Legoland'o nemažai pramogų vaikams.
  • Skrydžių laikai leidžia pasirinkti optimalų 5 dienų kelionės variantą, kas pirmai kelionei pasirodė patrauklu.

Taigi Legoland'as, tai Legoland'as. Nusprendę, kad tikrai keliausime - pirmausia ką nutarėme, kad skrisime arba Jono gimtadienio dieną arba kažkurią dieną aplink. Antra - ieškosime kompanijos ir netikėtai pasiūlėme Jono geriausio darželio draugo Beno šeimai. Mūsų didžiai nuostabai, jie taip pat sutiko padovanoti savo jaunikaičiui tokią gimtadienio dovaną (Jonas ir Benas gimę padieniui). Taigi prasidėjo tėvelių spirgėjimas tikrąja ta žodžio prasme. Kad geriau įsivaizduotumėte, tai planuoti viską pradėjome sausio menesį, o išvykome gegužę ir visą tą laiką nuolat susirašinėjome ir vis matindavome savo nekantrumą.

Nuo pat pradžiu vienbalsiai sutarėme, kad vaikams tai bus staigmena ir jie sužinos apie dovaną tik gimtadienio dienomis, tai atsigręžiant atgal ir matant kaip mes nekantravome, bijau pagalvoti, kaip būtų elgęsi vaikai.

O visas planavimas prasidėjo, nuo gyvenamosios vietos paieškos, lėktuvo bilietų paieškos, automobilio nuomos paieškos, vėliau pramogų ieškojimo. O trumpai (galbūt kažkam ši informacija padės):

Gyvenamoji vieta. Išsinagrinėjusi pasiūlą tarp viešbučių ir apartamentų apčiame Billund'o miestelyje booking.com ir nusivylusi rezultatais, kad už gerą kainą, nieko nerasime pagal mūsų norus ir pageidavimus, prisiminiau apie dar vieną platformą airbnb.com, kurioje akį patraukė nuomojami namai. Apžvelgus kainas ir patogumus, nusprendėmė, geriau nuomotis namą, bet 30 km spinduliu aplink miestelį ir nuomotis automobilį, nei gyventi kvadratinio metro apartamentuose bet miestelyje. Sprendimas nenuvylė. Gyvenome Danijos kaime, 20 min kelio automobiliu nuo Billund'o. Aplink miškas, kaimynai - nemažu atstumu, vasarnamis su visais patogumais, pritaikytas laisvai ir komfortiškai gyventi 2 šeimoms arba 3 poroms. Jaukiu skandinavišku stiliumi įrengtas, šviesus, dideliais langais namas, su milžinišku kiemu lakstyti vaikams. Vaikams labiausiai patiko didžiulė "jakuzi" vonios kambaryje ir kuria aišku pasinaudojo vieną iš vakarų po linksmybių Legoland'e. Namas mums kainavo 20 Eur žmogui - 1 naktis.

Automobilis: kadangi tapome didelė keliautojų kompanija su 2 "diuraceliais" ir pasirinkome gyventi tolėliau nuo pramogų, reikėjo ir atitinkamo automobilio su kedutėmis. Pasirinkome miniveną ir ramiai laukėme kelionės. Atvykus į Billund'ą, nuomos taške mums pasakė, kad automobilio laisvo deja neturi, todėl skubiai ieškojo kito, atitinkančio mūsų reikalavimus. Ir rado. Tik ne tokį kokį išsirinkome. Už tą pačia kainą, gavome naujut nautėlaitį mikroautobusiuką. Keliaudami vis galvojome, kaip būtųme tilpę į mažesnį automobilį, tačiau buvome apsipatenkinę iki begalybės. Važiuoti patogiu, nauju ir dideliu automobiliu, visgi suteikia komforto.

Lėktuvo bilietai: žinodami, kad į Billund'ą tiesiogiai iš Vilniaus skraidina tik WizzAir'as, pasirinkimo didelio neturėjome. Porą mėnesiu tikrinome bilietus ar pinga ar ne, tačiau likus kiek daugiau nei mėnesiui pirkome už tiek, kiek tą dieną radom.Buvo svarbu tiesiog patekti į tą lektuvą, nes viskas būtų sugriuvę :) bilietai gavosi tikrai už normalią kainą, o kai mes nupirkom, kitą dieną pabrango. O vaikams tai buvo pirmas skrydis :)

Pramogos: kadangi nusprendėm, kad šios atostogos bus pramogų atostogos, norėjom laiką išnaudoti maximaliai, taigi be Legoland'o suplanavome nuvykti ir į Vandens atrakcionų parką Lalandia ir Givskud Safari zoologijos sodą. Išsiklausinėjusi buvusių Legoland'e ir gyvenančių Danijoje atsiliepimų apie šalį, į ką atkriepti dėmesį, ar smagu tos pramogos, kurias planuojame, supratome, kad visiems labai skirtingai. Vieniems užteko vienos dienos Legoland'e, o mums ir 2 nelabai užteko :), vieni sakė, kad Lalandia neverta dėmesio, o mūsų vaikams tai buvo smagiausia atostogų diena, taigi pramogų planą įvykdėme maximum.

O jei plačiau:

Legoland'as - super parkas į kurį norisi grįžti. Ne tik dėl to, kad labai smagu, bet ir dėl to, kad mūsų vaikai į kai kuriuos didelius atrakcionus buvo neįleisti dėl per mažo ūgio. Jei nori patekti į visus visus, turi būti ne žemesnis, nei 120cm. Į taisykles danai žiūrėjo labai rimtai ir į jokias vaikų ašaras, bei mūsų prašymus, neatsižvelgė. Beveik visos pramogos nemokamos, išskyrus kelias, kaip kino teatras ar žaidimų "kioskai", kur ką nors gali laimėti. Kainos nemažos, bet nėra kosminės, kaip visi mus nuteikinėjo. Tikrai įperkamas maistas, tačiau prigąsdinti, atsinešėme savo maisto pietums, kurį  puikiai suvalgėme specialiai įrengtose piknikui skirtose vietose. Super draugiški parko darbuotojai. Dar taip maloniai su vaikais besielgiančių darbuotojų Lietuvoje nesutikau. Mūsų vaikai, net ir nesuprasdami kalbos, puikiai susikalbėjo. Nuvykę su vaikais-lego fanatikais, pasiruoškite paploninti savo pinigines didžiulėje lego parduotuvėje, kur galite rasti lego dėlionių, kurių Lietuvoje dar nepardavinėja. Vaikų akys nusipirkus naujus lego - atperka piniginės turinį :)

Givskud zoologijos sodas: po Legoland'o dienos, mums pasirodė, kad vaikams buvo per nuobodu. Na bet mūsų vaikai "duraceliai" taigi nieko keisto, kad jiems trūko veiksmo :) parkas gražus, pusę jo gali vaikščioti pėsšiomis, pusę jo važiuoji automobiliu pro laisvai vaikštančius gyvnūnus. Gyvūnų daug, yptaingai egzotiškų. Vien kai pravažiuoji pro 8 žirafas, kurios pasiekiamos ranka - įspūdinga. Gyvūnai prižiūrėti, salygos nesulyginamos su Kauno zoologijos sodu. Žaidimų aikštelių vaikams ir pikniko zonų jau nereikia minėti. Darbuotojai nuostabūs, visi praeidami/ pravažiuodami mojuoja ir šypsosi. Jautiesi super svečias. Vaikams zoologijos sode labiausiai patiko Dinozaurų parkas :) juokėmės, kad įdomiausi gyvūnai buvo dinozaurai :D parkas yra miške, todėl tai priduoda įspūdžio.

Lalandia vandens atrakcionų parkas: Lalandia, jei tiksliau yra pramogų centras su parduotuvėmis, restoranais, pramogų zonomis ir vandens atrakcionų parku, kuris (jie bent taip skelbiasi) yra didžiausias skandinavijos šalyse. Tačiau dydis arba toks pats kaip mūsų Vichy arba net mažesnis, taigi kvieskit skandinavus į Lietuvą ir veskitės į Vichy, kad pamatytų, kas yra didelis :) na čia plėstis turbūt nereikia, tik paminėsiu, kad po beveik 5 valandų vandens atrakcionų visi jautėmės kaip medūzos, o vaikų paklausus, kuri diena labiausiai patiko, vienbalsiu sakė, kad aquaparko :) visur tampėmės GoPro kamerą, net ir ant vandesn atrakcionų, taigi kaip sakoma "davėm vaizdų" :) vaikai ekstremalai leidosi nuo didžiausių trasų, drąsiau už mane.

Patogumai: Orosuotas, Legolend'as ir Lalandia yra vienas šalia kito. T.y. per gatvę. Tai tikrai patogu, jei apsistoji Legoland'o viešbutyje tarkime. Viskas po ranka. Būdami Legoland'e nuolat stebėjome kylančius ir besileidžiančius lektuvus.

Grįžtam į dieną prieš kelionę. Jonui kelionę teikėme kaip dovaną gimtadienio dieną, išvakarėse prieš skrydį. Labai jaudinomės, kaip sureaguos, nes turėjau įtarimą, kad be daiktų, Jonas neįsivaizduoja, kad gali būti kitokios dovanos. Išpakavus ir nustebus po mūsų paaiškinimų, toliau sėkė klausimas "o kur dovana?" :) tačiau grįžus po kėlionės Jonas teigia, kad dovana patiko. Apturėjom ir Beno gimtadienio šventimą, nes atskridom į Daniją jo gimtadienio dieną. Tai kaip gi gimimo diena be torto? :)

Apie tai, kaip draugai gali tapti priešais arba gyvenimo pamokos: Jonas su Benu taip pat nežinojo kad skrenda kartu į Legoland'ą iki pat orouosto (tai vadinasi, tėvai linksminasi vaikų sąskaita :)) ir mums buvo įdomu kaip reaguos. Pamatę vienas kitą orouoste, labai dalykiškai pasidalino kur kuris skrenda, parodė identiškus savo bilietus ir kai išsiaiškino kad ten pat...vistiek nesuprato, kad kartu. Toliau visą kelionę, draugystę keitė pykčiai, juoką - ašaros, apsikabinimus - stumdymaisi, dainas - rėkimas. O vaikyti - suleidom du jautukus 5 dienoms į vieną "gardą" ir vargšai aiškinosi 5 dienas, kurio teritorija :) net išsiskirstė grįžus Vilniaus orouoste neatsisveikinę. Šioje vietoje manau buvo išbandymų metas, tačiau tikiuosi išmoko pamokų nemažai. O mes tėvai tai tikrai pamatėme apie savo vaikus to ko nežinojome esant :) šiuo metu abu ilsisi vienas nuo kito ir tikėkimės draugystė tęsis toliau.

Kelionė pavyko maximum. Išpildėme visus savo planus, nesklandumų nebuvo, kompanija buvo super ir kai jau stovėjome Vilniaus orosuote grįžę, nesvarbu, kad vaikai sakė "Namooo", kai paklausėm "ar norit grįžti į Legoland'ą ar važiuoti namo?", o mes tėvai, stovėjom ir sakėm, jei kas tik pasakytų kad galim dar 3 dienas būti, "varytumėm" tokiu pačiu tempu :)

Kelionės smagu, kelionės kuria prisiminimus ir suartina. Iki šiol vis žiūrim nuotraukas, vaizdus ir taip gera. O grįžom su kita idėja, kad būtų smagu turėti tradiciją kiekvienais metais, panašiu metu darytis panašią nuotykių ir pažinimo kelionę su vaikais. Juk tai puiki dovana ir manau vaikai kada nors tai supras :D

gintarerei gintarerei 29. May 2017, 10:30 Kristina B.

Aisku nepaslaptis: iš viso 2 šeimoms lektuvo bilietai + suaugusiems po 23 kg bagažą kainavo 582,87 Eur, Legolendo 2 dienų bilietai 2 šeimoms - 262 Eur (vaikai turėjo kuponus ir ėjo nemokamai, tai čia kaina 4 suaugusiems), Zoologijos sodas - 137 Eurai 2 šeimoms, Lalandia Aquaparkas - 196 Eur 2 šeimoms. 😀

Deivės Mama Deivės Mama 29. May 2017, 08:58

👍

kodelcia kodelcia 29. May 2017, 07:56

Labai įdomu 😀

ODISEJAaa ODISEJAaa 28. May 2017, 18:27

👍šaunumėlis😀

Kristina B. Kristina B. 28. May 2017, 14:42

nerealiai 😀 gal galite išduoti kiek kainavo bilietai (lektuvo ir i visus parkus)