Ar tikite astrologais?

Ar tikite astrologais?

07. Apr 2019, 11:15 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Labas rytas!

Ar jūs tikite horoskopais? Aš asmeniškai nelabai. Bent jau tais bendriniais. Juk tai tiesiog kažkokios bendros gairės, kurias gali taikyti visiems, o mes, vis dėlto, esame labai skirtingi. Net jei priklausome tiems patiems zodiako ženklams .

Be to, ar žinote, jog horoskopai irgi gali būti sudaromi skirtingai: pagal saulės ir pagal mėnulio kalendorių. Ir aš, pavyzdžiui, nežinojau, kad mėnulio kalendorius svarbesnis, nes mėnulis valdo mūsų emocijas, intuiciją. Ir jei krapštytis giliau ir žiūrėti ne bendrą mėnesio horoskopą, o tikslų - su gimimo valanda, išeina, kad nors pagal vieną kalendorių aš esu vėžys, pagal kitą - jau labiau liūtas. 

Tačiau šioje knygoje kalbama ne visai apie tradicinį horoskopą, o apie astrologinį planą, kurį mums nubraižė mūsų gimimo valandą savaip išsirikiavusios dešimt planetų. Rašoma, kad lygiai toks pats horoskopas - planas pasikartoja tik kas 25 000 metų, todėl mes tikrai esame unikalūs. 

Knygoje kiekvienam žmogui pagal jo gimimo metus priskiriamas tam tikras mėnulio mazgas - tai taškas, kuriame kertasi mėnulio ir Žemės orbitos. Šiaip mazgai yra du - šiaurinis ir pietinis, jie kartu sudaro tam tikrą ašį, pagal kurią ir galima nustatyti asmenybės bruožus, tiegiamas ir neigiamas savybes. Gan išsamiai aprašoma, kokie yra žmonių grupės, patenkančios į tam tikrą mazgą, būdo bruožai, kokias savybes patartina ugdyti, o kurių atsikratyti, kas mums dažniausiai pakiša koją. 

O jei skaitysime ne tik savo aprašymus, bet ir savo artimųjų, išmoksime geriau suprasti ne tik save ir savo motyvus, bet ir kitus žmones.  Tai, manau, tik pagerins žmonių bendravimo kokybę ir padės sukurti geresnius santykius.

Be abejo, nė viena knyga, nė vienas horoskopas ar dar koka stebuklingas metodas neatsakys į klausimą, o kaip gi mums gyventi teisingai, ir problemų už mus niekas neišspręs. Bet papildomos žinios tikrai gali pagelbėti, nes turint gilesnį suvokimą apie tai, kas su mumis vyksta, mes galime išmokti būti ramesni, geresni, kantresni kitiems, suprasti kitų motyvus ir siekius ir nebūti tokie kategoriški. O tai jau sumažina problemų skaičių gyvenime.

Man asmeniškai knyga tikrai patiko, skaitydama savo aprašymą tikrai pamačiau daug savęs ir tų klaidų, kurias darau. Galima tikėti, galima ne, bet tai tikrai labai įdomi sritis. Pati greičiausiai nebūčiau tokios knygos pirkusi, nes, kaip jau sakiau, netikiu horoskopais,  bet ačiū MK už tokią nuostabią dovaną, nes ši knyga pakeitė mano požiūrį.

Beje, viena iš knygos rekomendacijų man - nespręsti iš anksto ir leisti sau išgirsti kažką naujo, net jei tas kažkas naujas neatitinka mano nuostatų. Tai va taip ir yra. Knygą įsaivizdavau visai kitaip, ir tikėjausi visai kitokios informacijos. Na, tokio eilinio "šiandien vėžiams sėkminga diena, laukia finansinė sėkmė, bet vakare galimi konfliktai su antrąja puse". Tai va, nieko panašaus :)

Jei domitės savianalize, nesuprantate, kodėl jūsų gyvenime kažkas vyksta ne taip, nesigauna, tikrai rekomenduoju bent pamėginti paskaityti. Jei ir nerasite panacėjos, vis tiek pasisemsite optimizmo ir gausite naujų idėjų.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 09. Apr 2019, 10:01

Va va. Mano standartinis horoskopas, kaip, beje, ir visų kitų, žada kažkokius verslus, sėkmes, meilę ar dar ką. Na retsykiais pasiūlo kokius nors nesklandumus. O dažniausiai nenutinka absoliučiai nieko 😀 bet asmenybės bruožai - tai jau visai kas kita

Profesionali Mama Profesionali Mama 08. Apr 2019, 14:39

Horoskopais netikiu, bet apie žmogaus asmenybės bruožus įdomu paskaityti ☺️