Ar įmanoma paskatinti laktaciją?

Ar įmanoma paskatinti laktaciją?

20. Apr 2016, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš mamos laiško:

Laba diena,

Turiu savaitės amžiaus mažylę. Deja, mažylė krūties neima, tačiau maitinu ją nutrauktu savo pienu. Tačiau paskutines dienas neramina keletas klausimų. Pirmiausia, man atrodo, kad ji nevalgo pakankamai, ir bijau, kad gali nepriaugti reikiamo svorio. Per parą ji suvalgo apie 400 ml pieno. Vieno maitinimo metu ji išgeria 30-50 ml pieno. Maitinti stengiuosi ne rečiau kaip kas 3 val. Kaip ją priversti suvalgyti vieno maitinimo metu daugiau, ar kad valgytu dažniau? Greičiausiai įtakojant stresui, o gal ir suvalgomam jos pieno kiekiui, šiandien pastebėjau, kad ima mažėti pieno. Anksčiau iš vienos krūties, vieno traukimo metu pritraukdavau 50 ml. O dabar jau tik 40. Kaip padidinti laktaciją? Būsiu dėkinga už atsakymus.

Atsako ir pataria Kazimieras Vitkauskas, vaikų gydytojas, knygos apie kūdikių žindymą “Kūdikio žindymas: nepakeičiamas kaip motinos meilė” autorius.

Mamyte,

labai gali būti, jog didžioji paslaptis ir priežastis slepiasi pirmajame Jūsų laiško žodyje „Turiu“... jis lemia/atspindi principinę savininkišką nuostatą iš kurios randasi ir tie nemaloniai sunkią pareigą apibūdinantys „stengiuosi“, „priversti“, „padidinti“... Tokiu keliu einant gali ir nieko gero neišeiti... Išties mažylei (kaip ir pačios mamos gamtiškajam kūnui) tereikia tik... meilės.

Žindymą išrado laukinė gamta laukiniams žinduoliams. Taigi ir laukiniams žmonėms. Jei tikrai norite sėkmingo žindymo, Jūs taip pat turite elgtis kaip laukinė moteris ;) O kaip elgiasi laukinės motinos? Kūdikį visur nešiojasi su savimi, migdo šalia savęs ir žindo visada kai tik mažasis to užsinori, dieną ir naktį, nesižvalgydama į jokius laikrodžius ir svarstykles.

Suaugusiems civilizuotiems protingiesiems žmonėms atsiranda pagundų elgtis kitaip – dirbtinai reguliuoti, sverti, matuoti... Tačiau mūsų visų genai vis tiek yra „laukiniai“ ;) Aišku, dabar žmonija gali ne aklai pasikliauti prieš milijonus metų išradusia ir šimtus tūkstantmečių žmonių kūdikių žindymą tobulinusia gamta, bet jau yra išsiaiškinusi jos/gamtos sukurtus natūralius laktacijos biochemijos ir žindymo biofizikos pagrindus.

Todėl galime ir moksliškai pagrįsti:

(1) kad motinos pieno gamybą reikia leisti reguliuoti ne bejausmiams laikrodžiui ir svarstyklėms, o gyvam to pieno vartotojui kūdikiui pagal jo poreikį = PAKLAUSOS IR PASIŪLOS DĖSNĮ >> http://www.zindyk.lt/?p=296

(2) kad žindymo sėkmei ypatingai svarbus jokiais dirbtiniais čiulptukais nesugadintas GERAS PRIGLUDIMAS >> http://www.zindyk.lt/?p=321 .

O patarimų kaip SUSIGRĄŽINTI PRIE KRŪTIES jau nebežindomą kūdikį rasite ir knygoje „Kūdikio žindymas nepakeičiamas kaip motinos meilė“, p.269-273 >> http:// www.zindyk.lt/?page_id=34 Dar norėsite įsitikinti AR KŪDIKIUI UŽTENKA PIENO? Skaičiuokite čia >> http://

Kas tikrai nori – padaro. Sėkmės ir Jums!

Išsamią informaciją ir daug naudingų praktiškų patarimų rasite knygoje “Kūdikio žindymas: nepakeičiamas kaip motinos meilė” ir interneto svetainėje www.zindyk.lt

Mamyčių klubas rekomenduoja

Maria Lactation – natūralių augalinių medžiagų kompleksas žindyvių laktacijos stimuliacijai

20160419100910-53834.jpg