Ar galima įsimylėti Palangą...žiemą?

Ar galima įsimylėti Palangą...žiemą?

18. Dec 2022, 21:03 floryte floryte

    Taip jau daugelis įpratę, kad į Palangą traukia vasaros metu - pasimėgauti jūra, smėliu ir saule. Ir aš taip maniau, kol nenuvykau į Palangą pačiam viduržiemy, gruodžiui persiritus į antrą pusę. Tiesą sakant, net nesitikėjau tiek daug gerų emocijų!

    Kadangi, savaime suprantama, žiemą pajūry ant smėlio nepagulinėsi, tai traukėme į gamtą ja pasigrožėti tiesiog pasivaikštant. O čia tikrai yra kur pasivaikščioti! Gamta -  graži kaip pasakoje! Oras pasitaikė ramut ramutėlis, tad nors šaltukas ir kandžiojo mūsų skruostus, buvo tik smagiau! Visos skulptūros, kurias sutikome Birutės parke ar kur kitur, įgavo naujo žavumo, nes buvo pasidabinę sniegu. Eidami bijojome net šakelę užkliudyti, kad nenukristų nė kruopelytė, papuošusi medžius tokiu neapsakomu šerkšnu!  Nustebome, kad tokių žmogeliukų, bevakštinėjančių gamtoje, sutikome labai daug.

   Kavinės, išsipuošę, svetingai kvietė užsukti ir sušilti. Argi, įmanoma atsispirti kvepiančiai žuvienei, kai šaltukas nurausvina skruostus?

   Tikras atradimas mums buvo "Ukrainietiška virtuvė"! Mums čia buvo taip jauku ir viskas skanu, kad nuo šiol, atvykę į Palangą, valgyti suksime tik čia! Meniu nustebino patiekalų gausybe. Valgėme garsiuosius ukrainietiškus barščius, bulvinius blynus su grybų įdaru, "Lvovo" troškinį. Viskas buvo tobula! Vien tai, kad šioje kavinėje užėmėme paskutines likusias vieteles, rodo, kad žmonės šią vietą myli. Matyt, yra už ką!

   Sutemus Palanga irgi - nuostabi! Tiesiog privalomas ne tik dieninis pasivaikščiojimas, bet ir vakarinis.

   Mes buvome apsistoję viešbutyje "Gabija", visai šalia Palangos Birutės parko. Išties, jaukus ir svetingas viešbutis, sušalus po pasivaikščiojimų yra kur savo "kailiukus pašildyti" - pora pirčių, šiltas baseinas, sukūrinė vonia; galima užsisakyti įvairius masažus! Tik nemanykite, kad savaitgalį atvykę paskutinę minutę, nors ir žiemos metu, čia rasite vietos. Rekomenduoju užsisakyti bent prieš trejetą savaičių.

   Rekomenduoju žieminę Palangą visiems, kas pavargo nuo kasdienybės, rutinos! Verta nors porai dienų Palangoje galvą pravėdinti, negalvojant apie netvarkytus namie kambarius, nenukastą sniegą kieme ar įgrįsusią kiaušinienę pusryčiams!

Gintarep Gintarep 28. Dec 2022, 16:35

Nerealu! ❄️⛄

jaldija jaldija 23. Dec 2022, 19:36

Tikras rojaus kampelis ❤
Mes lapkričio pabaigoje buvome, kai vos pirmos snaigės ir šaltukas pasirodė. Tai irgi buvom nerealiai patenkinti ir sužavėti.