AR BERNIUKAI PIEŠIA GĖLES?..

AR BERNIUKAI PIEŠIA GĖLES?..

08. May 2015, 17:31 jaldija jaldija

Nuo seno susiformavę stereotipai, kad berniuką nuo mažens reikia augint tartum kokį kareivėlį, kad užaugtų TIKRU VYRU.
Tikrai neretai tenka išgirsti sakant: „neverk, juk tu vyras“, „vyrai neverkia“ ir t.t.
Ar tai teisinga? Koks gi vyras tas mažas žmogutis, jis juk vaikas, kuriam skauda lygiai taip pat kaip mergaitei, kuris lygiai taip pat nori būti paguostas, pamyluotas, priglaustas kaip jo mažoji sesutė, draugė, ar kiemo mergytė.
Juk reikėtų mokyti rodyti savo jausmus, išreikšti emocijas, o ne užgniaužti savyje. Mokyti parodyti užuojautą, švelnumą.

Žaislai taip pat skirstomi į berniukiškus ir mergaitiškus. Dar jei mergaitė domisi mašinomis ir šautuvais nelaikoma tokia blogybe, kokią įžvelgia kai kurie žmonės pamatę berniuką žaidžiant su lėle. O kodėl? Juk lėlės tokios panašios į mažus kūdikėlius. Jei  tėtis namie  rūpinasi maža sesute ar broliuku, tai kodėl neatkartojus tų veiksmų ir mažam berniukui.
Be abejo nebruksi sūnui lėlės vietoj mašinos, jei jį labiau traukia mašina. Bet tikrai nebūtina sakyti: tu juk „vyras“, o vyrai su lėlėm nežaidžia“.
Man kaip tik atrodo, kad jei vaikystėje mylavo lėlytę, meškutį, jis ir augdamas bus jautresnis, švelnesnis gyvai būtybei. O argi tai blogybė? Ar čia jau nevyriška?
20150508172101-79903.jpg 
Pati auginu du berniukus. Myluoti, išmyluoti, bučiuoti nubučiuoti...O vis tiek pakankamai berniukiški... Moka pasakyti pavargau, esu liūdnas, esu piktas...Moka prieiti, apkabinti, pasakyti, kad myli...
Visada stengiuosi palikti vaikams patiems pasirinkimo galimybę. Patys renkasi kokia veikla užsiimti: yra ir šokių ir dainų, bet yra ir sporto. Pakanka ir karstymosi po medžius, bet greta to jie nori išmokti ir megsti, ir siūti, ir valgyt gamint.  Noras išbandyti viską kas nebandyta, yra pagrindinis jų stimulas.
20150508172248-55965.jpg 
Bet pradėjusi rašyti straipsniuką omenyje turėjau tikrą piešimą. Į Airdo rankas pateko nauja lavinamoji priemonė, kuri jį labai sužavėjo, ir kurios pagalba gimsta nuostabios gėlės. Tai SPIROGRAFAS  - PIEŠIMO SPIRALĖMIS RINKINYS.
20150508172348-87490.jpg

Tai nėra kokia nors naujovė, bet iš ties puiki priemonė, įtraukianti tiek mažą tiek didelį.
Ir ko tik neprikursi, atrodo tokių paprastučių, plastmasės gabaliukų, pagalba.
Iš tiesų tai panašių, bet paprastesnių priemonių jau turėjome. Bet ši joms neprilygsta, o dar kai gavo pavyzdžius to, ką su jomis galima padaryti, iš vis liko sužavėtas.
20150508172439-21373.jpg

Tad dabar mokosi, o iš to kas jau gaunasi kuria gėles...
20150508172748-13915.jpg

Todėl ir klausimas: ar berniukai piešia gėles?
Na maniškiai tai tikrai taip. Piešia ir dovanoja jas man.
O ateity tikiu, dovanos draugėms, merginoms, žmonoms...



 

Krisliukas Krisliukas 09. May 2015, 14:16

🌷🌷🌷

09. May 2015, 13:59

Aš irgi jau nekartą savo straipsniuose pabrėžiau, kaip nemėgstu tų pasakymų "tu juk vyras", "būk vyras", "vyrai neverkia"., Žinoma, kad verkia.. O jei neverkia, tai rauda viduje.. Taip negerai.
Visu 100 proc. pritariu jūsų mintim. Jūsų vyrukai apskritai šaunuoliai 😀

mama ingrida mama ingrida 09. May 2015, 10:34

Mano berniukas irgi daug ka daro ale mergaitisko ir nemanau jog tai blogai😀Super straipsniukas👍O toki spirografa na ar bent panasu as irgi turejau,bet pries daug daug metu😀

jaldija jaldija 09. May 2015, 01:09

Štai paprastesnis variantas, skirtas jaunesniems vaikučiams. Ratuko briaunelė stambesnė, lengviau vedžiojasi.
O čia nuoroda kaip viskas vyksta.
https://www.youtube.com/watch?v=empkBYhWEZQ

Liucyte Liucyte 08. May 2015, 23:08

Straipsnis 👍
Ir gėlės labai gražios 🌷

Gintarep Gintarep 08. May 2015, 22:33

Visuomene mane irgi stebina, nes ...as auginu panele, kuri domisi lektuvais, masinomis...na ir kt technika... ar tai smerktina? As vairuoju realia masina, tai gal panikei uztai reikia zaislines? Jei darzelyje grupeje 20 berniuku, o likusios panikes, mes galime dristi noreti mergaitisku mergaiciu??? Vaikysteje stebimes, kad berniukai nori zaisti su lelytemis, o veliau pykstame, kad musu vyrai nenori/nemoka/bijo keisti gyvai lelytei sauskelnytes? Ar ne istorija byloja apie geriausius dailininkus vyrus? ar.....
Zaviuosiu jau gerokai pries MK JUSU suneliais...Aciu, kad auginate mums, kurios auginame dukreles, zentelius, vertus musu dukreliu, kurios gales gyventi, o ne vergauti....Aciu, kad neskirstote i alia "vyriskus" ir "moteriskus" uzsiemimus, darbus....
ACIU!!!!

lina_baj lina_baj 08. May 2015, 20:26

Man irgi neregėtas tas spirografas, jaučiui mano 6-mečiui irgi patiktų. Beje, mano vyrukas piešia gėles, lygiai taip pat kaip ir robotus 😀

floryte floryte 08. May 2015, 20:14

Labai gerai parašėte👍. Žaislų ar darbų skirstymas į vyriškus ar mergaitiškus - atgyvena. O gėlės - nuostabios. Pirmą kartą matau tą spirografą. Gal įdomu ir mano mergaitei (1,9 m) būtų pabandyti, nes ji labai mėgsta piešti.