Apsirengusi kriaušė

Apsirengusi kriaušė

22. Oct 08:25 Raudona braškė Raudona braškė

KONKURSAS: Mano geriausi rudens receptai

"Apsirengusi kriaušė" - būtent taip, šį kepinį pavadino mano sūnus :) Juk ruduo, visiems šiek tiek šatoka.
Šis receptas paprastas kaip du kart du. Ir gimė jis iš bėdos, nes seneliai vienu metu privežė kibirais kriaušių ir obuolių, o suvalgyti jų nebespėjome. Genda, išmesti taip gaila, o kramsnoti paprastai pabodo. Reikia kažko naujo.
Kriaušes nuplauname, nulupame žieveles (aš lupau žieveles, nes mano valgytojas itin jautrus šiems reikalams), paliekame 'uodegėlę'. Mūsų kriaušės buvo iš tų saldžiųjų veislės, tad papildomai kažkuo gardinti nereikėjo. Iš šaldiklio išsitraukiau šaldytos tešlos ir supjausčiusi ją gabalėliais "aprengiau" kriaušes. Kepiau apie 20 min, kol apskrudo tešla. Kriaušė viduje suminkštėjo. Valgyti buvo ir skanu ir šiokia tokia atrakcija

Raudona braškė Raudona braškė 22. Oct 13:25

Kai gaminu viena, paprastai fotografuoju rezultatą, bet savaitgalį vyrukai gamino obuolių pyragą, tai aš jau tik už fotografą buvau, įamžinau ir procesą 😃 netrukus įkelsiu 😉

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 22. Oct 13:14

OI kaip skaniai atrodo 😀 O gal turite kelias nuotraukas, kaip gaminote?