Apie knygas be knygų mugės

Apie knygas be knygų mugės

24. Feb 2019, 16:41 Iddile Iddile

Šiomis dienomis Vilniuje vyksta 20-oji knygų mugė. Ir aš ne apie tai, kad apsilankiau ten ir namie atsirado papildomai dar keletas knygų egzempliorių. (Deja, ten nebuvau) Nes mano nuomone, knygas privaloma pirkti bent kartą per mėnesį, ypač vaikams ir kad dar smagiau būtų iš tų pinigų , kur valstybės skirti vaikams. Bet aš ir vėl ne apie tai. Tiesiog gyvename tokiame Pasaulyje, kai vaikas mato tėvus dažniau "skrolinant" telefoną, nei su knyga rankoje. Už tai, aš sau galvelės tikrai neglostau, nes manasis jau žino, kaip su piršteliu reikia braukti per ekraną, bet lygiai taip pat jis žino, kas yra knyga, kad ji turi puslapius ir jie būna arba minkšti arba kieti, ten būna paveikslėliai ir ją galima vartyti.
Pas mus namie dažnai knygos sudėtos jo akių lygyje ir dar žemiau, kad Rojus galėtų pasiimti kada nori ir kokią nori knygą. Tai suskaitytos ne tik jo vaikiškos knygelės, bet nemažai piršto antspaudų turi susirinkusios ir man skirtos knygos. Turiu pabrėžti, kad didelio susidomėjimo sulaukia V. Rykštaitės knyga. Turbūt ta melsva spalva yra kerinti. 
Dar yra tokių knygų grupė, kur gaunam dovanų.(Dievinu tokias dovanas ) Tai tokios dovanos guli aukštai ant spintos ir jas pasiimu vakarais paskaityti. Ir vėl padedu atgal. Čia jau manyje groja sentimentai. Kad va Rojui atsiminimas liks pirma knygelė nuo mamos, nuo močiutės, nuo draugės , draugo ir t. T. Nemažai tų pirmų knygų jau yra. 
Linkiu  mylėti knygą, skaityti ją, čiupinėti,gal net ragauti... Knyga yra mūsų proto penas. Neatimkime iš vaikų vaikystės su knyga rankoje, o iš savęs laiko kartu su vaiku skaitant ją. 

Iddile Iddile 26. Feb 2019, 12:26 jaldija

Kaip gražiai viską aprašėt.. Net knygos kvapą galima užuosti komentare ❤️

jaldija jaldija 24. Feb 2019, 23:08

Kol vaikai maži visada norisi pirkti naujas knygutes. Norisi, kad tie maži piršteliai čiupinėtų švarius lapus.
Augant vaikams, didėja ir namų biblioteka. Ir tiesiog ateina laikas kai norisi vienas knygeles pakeisti kitomis. Mieliausias pasiliekame, o kitos iškeliauja į kitus namus, arba biblioteką.
Nesuskaičiuojama daugybė knygų rado naujus šeimininkus.
Dar didesnis kiekis knygų atkeliaudavo į mūsų namus iš bibliotekos. Šiuolaikinė biblioteka, nereali vieta.
Svarbiausia pamilti knygą, pajusti skaitymo malonumą. Visai nesvarbu kaip ji atsiranda jūsų namuose. Tiek pirkta knyga, tiek skolinta iš draugo, tiek paimta iš bibliotekos gali suteikti tokį patį malonumą.

kristuliuuxx kristuliuuxx 24. Feb 2019, 21:10

Visiškai pritariu, dar siūličiau visiems lankytis bibliotekose, ten neraali atmosfera, o knygų, begalybė. 👍😀