Apie Collen Hoover knygą "Ką praleidau, kol miegojai"

Apie Collen Hoover knygą "Ką praleidau, kol miegojai"

04. Jan 2022, 23:20 floryte floryte

   Neseniai perskaičiau Collen Hoover romaną, New York Times bestselerį "Ką praleidau, kol miegojai". Prieš šią knygą jau buvau skaičiusi šios autorės knygą "Mes dedame tašką", kuri labai patiko. Ši autorė savo knygose vaizduoja jautrias socialines žmonių problemas, o romane "Ką praleidau, kol miegojai" - dviejų jaunų žmonių susipažinimo bei gyvenimo santuokoje, istoriją. Tikriausiai daugelio porų pradžios kelias į santuoką būna kupinas laimės, džiaugsmo, puikių norų į tobulą mylimųjų gyvenimą. Nors šių dviejų žmonių susipažinimo istorija yra kiek netradicinė, tačiau susituokdami jie būtent ir įsivaizduoja tą tobulą gyvenimą. Ir kaip gi kitaip galėtų būti?...Abu beprotiškai myli vienas kitą, jų gyvenime yra daug puikių akimirkų. Tačiau...Kartais gyvenimas atneša išbandymų. Šios poros išbandymas - negalėjimas susilaukti vaikų. Išties aktuali tema ir šiandieninėje mūsų visuomenėje. Autorė tiesog meistriškai atskleidžia, ką išgyvena moteris, puoselėdama viltis pastoti, kaip jaučiasi vyras, kuris myli žmoną ir taip pat nori susilaukti vaikų. Mylintis vyras šiame romane yra toks, kuris nenuleidžia rankų, nepasiduoda nevilčiai, nors ir kaip sunku, nes žmoną mato palūžusią. "Niekada nepasiduoti abiems vienu metu!" - toks pagrindinis šios knygos credo. Ką sugalvoja daryti vyras, kai jau ir pats arti "bedugnės" krašto?..Tai ir yra įdomiausia. Pasirodo, visai netikėti, paprasti dalykai gali pakeisti žmones ir padėti situaciją matyti kitaip. 

   Nors kažkokio ypatingo, įvykių kupino siužeto šioje knygoje nerasite, tačiau čia apstu intymių scenų, įsimylėjusių žmonių ne tik fizinio, bet ir dvasinio artumo, noro vienas kitam duoti visa ką geriausia, o tuo pačiu - ir atitolimo vienas nuo kito, "paskendimo" problemoje. 

  Rekomenduoju šią knygą kaip itin gyvenimišką, atskleidžiančią žminių santykių problemas, lengvai skaitomą. Daugelio porų gyvenimuose atsiranda problemų, tačiau tikras meistriškumas - jas išgyventi, įveikti kartu su mylimu žmogumi.

Primenu: vis dar egzistuoja ilgi žiemos vakarai, tiesiog tobuli knygų skaitymui. Griebkite knygas į savo glėbį!