Anglų kalba - ne taip ir paprasta!

Anglų kalba - ne taip ir paprasta!

18. Jun 2015, 09:03 lina_baj lina_baj

Valio! Taip šaukiau tą dieną, kai pamačiau, kad turiu galimybę pasitobulinti anglų kalbą. Aš dievinu mokytis kalbas, mėgau jas mokykloje, mėgau ir universitete, net mokiausi prancūzų kalbos dėl malonumo :) Kodėl gi ne? Ko išmoksi ant pečių nenšiosi.  

Galvojau, kad kalba negali labai pasimiršti, tuo labiau, kad teko rašyti anglų kalba ir kursinius, o mokėmės iš viso iš naglų kalbos vadovėlių, ir viską suprasdavom, net diskutuodavome anglų kalba. Keliuose darbuose po stucijų baigimo naudojau anglų kalbą, o štai paskutiniusu trejus metus darbe jos nereikėjo, o ir taip jau beveik metus būnu namie, kur anglų kalbą naudoju tik žiūrėdama filmus, bet ten ji pakankamai primityvi ir nieko gero neišmoksi. 

Tad su džiaugsmu puoliau prie mokslų... O pasirodo, kad aš gerokai viską primiršusi, pridariau klaidų, pamiršau taisykles, kurias kažkada kuo puikiausiai buvau įvaldžiusi. Pasižiūrėjusi statistiką, supratau, kad oi kaip yra kur dar tobulėti :)

Pati mokymosi platforma labai patogi, viskas aišku, pilna užduočių ir gali pasirinkti ką tik nori. Aš papildomai dar peržvelgiau ir atlikau kelias užduotis su Business English vocabulary, nes na tai mano sritis ir man labai norisi pasitobulinti šioje srityje, nes manau, kad pravers, kai teks grįžti į darbo rinką. 

Sunkiausia, kaip ir kiek pamenu mokykloje man buvo Listening užduotys, kažkaip teko net kelis kartus paklausyti, kad viską suprasčiau, matyt įgūdžiai  kiek suprastėjo, kai su mažyle namie bendrauji ne itin sudėtingais žodžiais :)

O jau ta gramatika, kažkada buvusi mano arkliukas irgi pavedė...

20150618090048-95197.jpg

Buvo ir itin lengvų užduočių, kurias atlikau greitai ir iš pirmo karto, bet tik kelios.

Gaila, kad tikrai trūksta laiko ramiai prisėsti ir panagrinėti, paskaityti, nes mažoji jau gana judri, miega tk lauke, o per telefoną gaila, bet užduotėlės neasidaro, tenka sėdėėti prie kompiuterio. Jei veiktų telefone, tai būtų iš viso nerealu!!!

Laukiu kitų užduočių ir tikiuosi, kad patobulėsiu, nes jau dabar prisiminiau taisykles ir jaučiuosi kiek tvirčiau. Teks eiti BBC News žiūrėti, kad patobulinčiau ir klausymo bei suvokimo įgūdžius.

lina_baj lina_baj 18. Jun 2015, 16:29 Laiminga mamytė

Dėkui! Bandysim mokytis toliau 😉

18. Jun 2015, 10:37

Šaunuolė! Tau matau, kad daug lengviau sekasi. Nors ir atotrūkis nuo anglų kalbos mažesnis, ir kalbos mylimas dalykas. Sėkmės toliau! 😀