Alpakų ūkis - vieta, kur dingsta baimė

Alpakų ūkis - vieta, kur dingsta baimė

16. Aug 2019, 15:01 Raudona braškė Raudona braškė

Vis peržiūrėdavau draugų nuotraukas feisbuke, tačiau niekaip neprisiruošdavome nuvykti į Alpakų ūkį Dargaičiuose, Šiaulių rajone.
Kasmet per Šiaulių dienas Alpakų ūkio šeimininkas atsiveždava su miestiečiais susipažinti porelę alpakų. Jas glostydavom ir vis planuodavom nuvykti pas juos į svečius. Tad pasinaudoję tuo, kad Žolinė nedarbo diena, savo pažadą įvykdėm.
Šis ūkis, kuris yra vienas iš didžiausių alpakų auginimo ūkių Lietuvoje, 2018 m. buvo įregistruotas kaip Dargaičių zoologijos sodas.
Zoologijos sode gyvūnus savo atvežtu maisteliu vaišinti draudžiama, tad nusipirkome ten parduodamo, kurio kaina 1 eur už stiklinaitę. Tiesa neįpusėję viso kelio bėgome nusipirkti dar, nes norėjosi pavaišinti kiekvieną. O gyvūnai ten ypač draugiški. Iš pradžių buvo šiek tiek baugoka,kad neįkąstų ar neužgautų. Tačiau gyvūnėliai nerealiai švelnūs. Net ir vaikai įsidrąsino ir vaišino juos tiesiai iš delno. Net ir kupranugarį.
3 ha teritorijoje gyvena olandų miniatiūrinės ožkos, juodnosės avys, Jokūbo veislės avys, asilai, Koburgo lapinės avys, dvikupris kupranugaris, hailendų veislės galvijai, šinšilos, reksų veislės triušiai, lamos, alpakos, Kveslandų salų avytės, miniatiūrinės Zebu karvės, poniai, miniatiūrinis asilas, miniatiūrinis arklys Falabella, Valais Blackneck šveicariškos ožkos, danieliai, taurusis elnias, dovydo elnias.
Kiekvienas ten radome po savo favoritą, kurį ne tik pavaišinome bet ir paausį pakasėme.
Tokio grožio ragų ir vilnos švelnumo dar niekur neteko matyti ir liesti. O jų savininkai visai draugiškai ir kantriai leido juos apčiupinėti ir apglostynėti.
Sūnaus dideliam džiaugsmui, kad turėjo galimybę pasimeilinti Kalėdų senelio elniui. Kaip jis sakė, dabar tai jau Kalėdų senelis man turės pačiam pirmam atnešti kalėdines dovanas :D
Pamatėme ne tik daugybę gyvūnų, bet ir radome skirtingų užsiėmimų vaikams - pasivažinėjimas elektromobiliais, jodinėjimas ant asiliuko, važinėjimas su karieta, žaidimų aikštelės. Sūnus pasirinko pajodinėjimą su poniu. 
Na o mažoji visą laiką mėgavosi lietimo terapija :) O džiaugsmo šūksnių kiek buvoooo...
Rekomenduojame visiems, kurių vaikučiai šiek tiek prisibijo viso kas gyva. GYvūnėliai nerealiai švelnūs, labai prižiūrėti, švarūs. Jų noras draugauti išvaiko bet kokias didelių ragų ar ūgio baimes.