AISTRINGOJI VAIKYSTĖ: Tėveliai, pasirūpinkime vaikų užimtumu!

AISTRINGOJI VAIKYSTĖ: Tėveliai, pasirūpinkime vaikų užimtumu!

08. Aug 2015, 11:43 Gintarep Gintarep

Galvojau pasisakyti šia tema, ar ne?

Suprantu, susilauksiu nemažai prieštaringų minčių ar pasisakymų, bet...

Tėveliai, kad JŪSŲ vaikas  ramiai išsėdėtų lėktuve, traukinyje, autobuse reikia JUMS  iš anksto pasirūpinti vaiko užimtumu.

Dabar turbūt nuskambės ir negatyviai, bet aš labai, labai NEKENČIU viešose transporto priemonėse lakstančių (man atrodo, kad labai, labai nesaugu ir lakstančiam vaikui ir kitiems keleiviams), rėkiančių vaikų.

Pasakysite, kad tik nesveikas vaikas gali ramiai išsėdėti 3-4 val.?

Dalinai jūs būsite teisūs, tad siūlau užsiimti  mėgsta veikla, kad laikas neprailgtų.

Juk galima į kelionę  pasiimti spalvinimo lapų (knygelių nesiūlau, nes kiekvienas gramas svarbus, ypač lėktuve)

Pieštukų likučius arba kelioninius pieštukus, galų gale užtenka ir vieno paprasto pieštuko.

20150808113356-15069.jpg

Įsidiekite į mobiliuosius, plančetes filmukus/žaidimus.

Galima žaisti įvairiausius loginius žaidimus pvz. iš pačių pasidarytų kortelių, dar galima ir domino pasidaryti, reikės tik gabalėlio popieriaus ir pieštuko, galima "pliusiukus-kryželius"....ai, daug ką galima.

Vyresni vaikiukai, lai sukuria ir užrašo pasaką.

Dar negaliu pakęsti, kai vos ne visame traukinyje girdisi konkretus vaiko žaidimas...juk tam yra ausinukai.

Galų gale juk į kelionę paprastai pasiimame siūlo, tai lai su pirštukais ir siūlo kažką vaikas daro...

20150808114206-62329.jpg

Tad mano pasiūlymai tokie? Ar bus man pritariančių?

lina_baj lina_baj 09. Aug 2015, 08:16

Aš ir nemėgstu per galvą lipančių vaikų viešose vietose, dažnai tai būna dėmesio reikalavimas 😀 bet tikrai daug kas priklauso nuo vaiko charakterio, būdo,, amžiaus galų gale, nes tarkim 3 metų vaiko sėdimiems žaidimams neužimsi 3-4 valandas, jie tiek laiko tikrai nesusikaups, gal nebent tokie lėtoooki 😀 be to vieni žaidžia tyliai, kiti garsiai, ir gali pats nervuotis, kartoti tam vaikui ką nori, bet... Nekalbu, kai tėvai atsiveda/ pasiima vaikus ir juos tiesiog palieka lkpti kitiems ant galvų, nutaisę veidą - man tai netrukdo, o jei tau trukdo, tai čia tavo bėda...

08. Aug 2015, 20:14

taip tai tevu atsakomybe pritariu tam, taciau labai ir nuo pacio vaiko priklauso koks jis kaip asmenybe. Auginu du judrius vaikus tenka susidurti su visokiom situacijom deja kartais buna ir ne del tevu kaltes vaikas laksto traukini, o tiesiog taip vaikui norisi ir nesustabdysi, o jeigu bandysi stabdyti tuomet teks tevam su kaupu atsiimti visa papildoma stresa. Ypac 2 metu amziaus kur dar visus dalykus kas galima o kas ne bando isisavinti. Gal kad mano judruoliai jau senai nebekreipiu demesio jeigu kiti vaikai laksto.

kodelcia kodelcia 08. Aug 2015, 13:43

Pritariu, kad svarbu sudominti vaikus kokia veikla. Kita vertus, pati pažįstu keletą vaikų, kurie tiesiog nenusėdi vietoj (greičiausiai čia hiperaktyvumas kaltas arba tėvelių negebėjimas jų sudrausminti)...