Dariau pagal Lauros Mazalienės receptą.
Pyragui reikės:
* 300 g migdolų miltų
* 250 g aguonų mišinio kepiniams
* 4 kiaušinių, 150 gr cukraus
* Indelio kondensuoto pieno
Karamelei reikės:
* 300 ml grietinėlės 35% riebumo
* 150 g cukraus pudros
Pyrago gaminimo eiga:
1. Atskiriame trynius nuo baltymų.
2. Trynius išplakame su cukrumi.Sudedame aguonas, miltus. Sumaišome.
3. Supilame kondensuotą pieną. Maišom.
4. Baltymus išplakame iki standumo ir įmaišome taip pat į masę.
5. Masė maišysis sunkiai, tiršta bus.
6. Kepame orkaitėje. Viršutinis apatinis kaitinimas. 190 laipsnių. 30 min.
Karamelės gaminimas:
1. Grietinėlę gerai sumaišome su cukraus pudra.
2. Supilame į nedidelį, virimui skirtą, puodą.
3. Nuolat maišant verdame, kol taps tiršta, šviesiai rudos spalvos karamele. Ant vidutinės kaitros.
Tuomet pyragą subadome šakute ir užpilame karamelę. ?
Gavosi labai skanu . Neturiu visos foto , nes užmirsau nupaveiksluoti. Labai skanus , man kiek per saldus.