Advento kalendorius. Dvidešimt trečioji diena

Advento kalendorius. Dvidešimt trečioji diena

24. Dec 2020, 22:31 Gintarep Gintarep

Šis rytas galima pasakyti, kad tinginių rytas. Vaikui atostogos, tai net aš sugebu pavėluoti į virtualų darbą. Šiaip buvo priežastis, nes darbinį kompiuterį išjungiau po 24 val. 

Tenka suskubti viską padaryti, nes priešventinė diena ir darbų milijonas... O dar šeimai reikia valgyti padaryti, "kabinetus" tiksliau 2 įstaigas (trečioji t y vaiko mokykla šnd uždaryta, nes mokiniams atostogos) patvarkyti... Nežinau, kaip kitose šeimose, mes labai greitai apsikuičiame...

Tad, jei kas paklaus ar mūsų nepuola depresija, atsakysiu, kad jai mes neturime laiko. Neslėpsiu, pavasarį buvo geriau, galėdavome keliauti po darbo, o dabar tamsu jau nuo 16 val., tai nei pėsčiomis, nei su mašina negalima kur palėkti. Netoli mūsų įrengtas policijos patikros punktas, tai priežastis - "pasivaikščioti miške", manau nėra svari mus praleisti...

Kaip man buvo džiugu, kai dukrelė pagamino pavakarius. Dar susirado kūčiukų receptą ir išsikvėpė ne tik sau, bet ir seneliams, kuriuos kūčių popietę nuvešime seneliams prie durų ir kaip senais gerais laikas aš su draugėmis darydavau:paskambinti į duris ir pabėgti, siūlysiu taip dukrelei pažaisti, tik žinoma, prieš tai palikti prie durų maišelius su dovanomis. 

Supratau, kad šiųmečių švenčių virtuvėje pagrindiniu smuiku gros dukrelė. 

Dar pasidžiaugsiu beveik pražydusia alyva. 

Kas skaitys pirmą kartą mūsų dienoraštį, priminsiu, kad mes Advento pirmą dieną merkiame vyšnios ar alyvos šaką ir ji pažysta kartais per mano gimtadienį, kartais kūčių vakare, kartais per Naujuosius metus. 

Ši šakelė panašu, kad pražys per Tris karalius ?. 

Dar pasidžiaugsiu šios dienos Advento dovana - paskaita-dirbtuvėlėmis apie/su kakava.