"Vasaros skoniai" vyšnių skonio tulpelės netikėtiems svečiams!

"Vasaros skoniai" vyšnių skonio tulpelės netikėtiems svečiams!

02. Aug 2016, 15:22 Loreta_K Loreta_K

Mūsų namuose svečiai yra labai laukiami ir prieš jiems atvykstant visada vyksta pasiruošimas, tačiau žinoma, būna ir netikėtų svečių, kuriuos norisi skaniai pavaišinti, dažniausiai namuose būna kepamas pyragas ar sausainiai, o paskutiniu metu namiškiai ir svečiai tiesiog dievina šiuos visčiukų sparnelius (tulpeles), tad jų beveik visada būna mūsų namuose. Juos paruošti yra labai paprasta!

Vyšnių marinatui reikės:

50 g. vyšnių be kauliukų (tinka naudoti ir vyšnių uogienę)

1 valgomojo šaukšto medaus

3 skiltelių česnako

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų

12 gabaliukų viščiuko broilerio sparnelių (tulpelių)

Vyšnias be kauliukų sutriname elektriniu trintuvu, dedame šaukštą medaus, įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome maltais kvapiaisiais pipirais. Jei naudosite vyšnių uogienę papildomai įspauskite citrinos sulčių. Gauta mase užpilame vištienos sparnelius sudėtus į indą. Indą uždengiame ir gerai pakratome, kad paruoštas marinatas pasiskirstytų tolygiai. Palaikome 15 minučių, kad pasimarinuotų mėsa. (Skaniausi būna laikant per naktį, bet jei laiko nėra užtenka ir 15 minučių. )

Kepame apie 30-35 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

20160802151955-27208.jpg

Patiekiame su salotomis arba valgome vienus! Skanaus ;)

LePukuota LePukuota 03. Aug 2016, 13:56

Labai skaniai skamba ir atrodo, reiks išbandyti 👍