"Lorjus meškučiai" Čirvinių blynų receptas

"Lorjus meškučiai" Čirvinių blynų receptas

28. May 2016, 13:11 Loreta_K Loreta_K

Sveiki,

Sušilęs oras, po truputį prasidedantis šviežių uogų sezonas paskatino prisiminti bei išsitraukti šiek tiek atostogavusią čirvinių blynų keptuvę. Pastaroji, manau, namuose, kur auga vaikai, yra naudojama labai dažnai. Čirvinius blynus mano smaližiai berniukai tikriausiai galėtų valgyti vos ne kiekvieną dieną. 

Dalinamės gardžių, kvepiančių vanile širdelių formos blynų receptu. Mums jie patys skaniausi, viduje minkštučiai, o iš išorės - traškūs, savo skoniu primenantys vaflius.

10 keptuvių čirvinių blynų iškepti reikės:

3 kiaušinių

90 g. sviesto

300 g. miltų

100 ml. cukraus

80 ml. pieno

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Iš nurodytų produktų pasiruošiame tešlą ir kepame:

Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame. Mušame vieną po kito kiaušinius, gerai išplakame. Atsargiai, ne visus iš karto įmaišome persijotus miltus, maišytus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi. Maišome, kol tešla bus vientisa, be gumuliukų, supilame pieną. Blynelius kepame įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje, ant vidutinės kaitros, apie 3-4 minutes. (Priklauso nuo kiekvienos keptuvės individualiai).

20160528130738-25345.jpg

Valgome su šviežiomis uogomis, mes su braškėmis, kurių sezonas jau prasidėjo! Skanaus!

O kokie blynai skaniausi Jums? Pasidalinkite, kokius blynus čirvinėje blynų keptuvėje kepate Jūs?

Linkėjimai,

"Lorjus meškučiai"

 

 

lina_baj lina_baj 30. May 2016, 09:52

Super 😀 bandysiu receptą. Nes makaluoju kaip noriu dažniausiai tešlą, o gaunasi man jie nevisai tokie tikri čirviniai 😀)) gal dar įtakos turi, kad perėjom nuo tos senovibės keptuvės prie elektrinės...