Sveiki,
Sušilęs oras, po truputį prasidedantis šviežių uogų sezonas paskatino prisiminti bei išsitraukti šiek tiek atostogavusią čirvinių blynų keptuvę. Pastaroji, manau, namuose, kur auga vaikai, yra naudojama labai dažnai. Čirvinius blynus mano smaližiai berniukai tikriausiai galėtų valgyti vos ne kiekvieną dieną.
Dalinamės gardžių, kvepiančių vanile širdelių formos blynų receptu. Mums jie patys skaniausi, viduje minkštučiai, o iš išorės - traškūs, savo skoniu primenantys vaflius.
10 keptuvių čirvinių blynų iškepti reikės:
3 kiaušinių
90 g. sviesto
300 g. miltų
100 ml. cukraus
80 ml. pieno
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Iš nurodytų produktų pasiruošiame tešlą ir kepame:
Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame. Mušame vieną po kito kiaušinius, gerai išplakame. Atsargiai, ne visus iš karto įmaišome persijotus miltus, maišytus su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi. Maišome, kol tešla bus vientisa, be gumuliukų, supilame pieną. Blynelius kepame įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje, ant vidutinės kaitros, apie 3-4 minutes. (Priklauso nuo kiekvienos keptuvės individualiai).
Valgome su šviežiomis uogomis, mes su braškėmis, kurių sezonas jau prasidėjo! Skanaus!
O kokie blynai skaniausi Jums? Pasidalinkite, kokius blynus čirvinėje blynų keptuvėje kepate Jūs?
Linkėjimai,
"Lorjus meškučiai"
Super 😀 bandysiu receptą. Nes makaluoju kaip noriu dažniausiai tešlą, o gaunasi man jie nevisai tokie tikri čirviniai 😀)) gal dar įtakos turi, kad perėjom nuo tos senovibės keptuvės prie elektrinės...