"Laimė ir citrinos ... "

"Laimė ir citrinos ... "

27. Feb 2016, 13:55 Loreta_K Loreta_K

“Laimė priklauso tik nuo mūsų pačių … “ šis Aristotelio posakis man tinka ir patinka labai. Kai aplanko liūdesys, nusivylimas, nuotaikų kaita, kai jaučiu nepasitenkinimą, pyktį, dažnai net po keletą kartų jį sau kartoju tyliai arba tiesiog mintyse … Klausiu savęs “Ar viską padariau, kad būčiau laimingesnė?”

Iš tiesų, džiaugtis turiu kuo. Laimė yra mano namuose. Man džiaugsmo suteikia mano šeima – vyras, vaikai; artimieji. Džiaugiuosi už kiekvieno jų sėkmę, žinoma, daugiausiai laimės teikia maži ir dideli vaikų pasiekimai. Džiaugiuosi jų rūpesčiu, prisilietimu, apkabinimu ar meilesniu žodeliu … Mažos mielos smulkmenos, kurių sulaukiame iš artimųjų, reiškia labai daug.

Nuotaiką man visada pakelia namuose netikėtai prasiskleidęs gėlės žiedas, ant palangės atskridęs ir atsitūpęs paukštelis, smalsiai žiūrintis savo mažomis akytėmis … Nuostabi gamta išėjus į lauką verčia šypsotis ir mėgautis ja.. (Vakar pirmą kartą šiais metais matėme skrendančius laukinius paukščius, tikriausiai žąsis.. )

Perdaug neišsiplečiant trumpai norėčiau papasakoti istoriją, kodėl savo šį įrašą pavadinau būtent taip “Laimė ir citrinos”. Kartą vyresnėlis (kai buvo kokių metų) grįžo iš darželio labai nusiminęs. Po ilgų kamantinėjimų išsiaiškinau, kad darželyje susipyko su draugu, tačiau žinoma nuotaikos jam tai nepakėlė. Kaip tik virtuvėje pjausčiau citrinas, pakviečiau tiesiog pabūti kartu, kai atėjo, kad nebūtų toks susiraukęs pasiūliau paragauti griežinėlį citrinos. Nu ir ką, nuotaika iš karto pagerėjo, tad kai būna liūdna ar esate susiraukę suvalgykite citrinos! Nori nenori, suvalgęs citrinos - nusišypsosi ir ne kitaip! Nuotaiką pakelti tikriausiai padeda joje esantis vitaminas C. Tai nuo to karto mūsų namuose visada yra citrinų. ;)

Savo laimę kuriame patys, todėl besirūpindama savo šeima nepamirštu ir savęs, ne kartą rašiau, kad viena pagrindinių dabartinių mano veiklų yra maisto gaminimas. Galbūt kai kam tai kankynė, o man didžiausias malonumas, laimė ir gyvenimo pilnatvė. Gaminti laiko randu visada ir darau tai su meile, net laukiu to kai galėsiu eiti į virtuvę ir pagaminti ką nors skanaus .. Labiausiai džiugina tai, kad ir namiškiai tai įvertina, jiems tokia mano veikla, labiau patinka nei piešimas ar dekupažas :D Širdį glosto, kai pagiria, kad buvo labai skanu ir patiekalas pavyko :)

Vaišinu citrininiu keksu, kuriuo jau antrą kartą per šią savaitę kvepia mūsų namai.. Kvepia laime, cintrinomis, vanile ir pavasariu.. :)

20160227135028-59876.jpg

 

lina_baj lina_baj 29. Feb 2016, 10:49

👍🌷

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 29. Feb 2016, 09:09

Puikiai ! 😀🌷