Veiklos vaikams. Kokie užsiėmimai domina mažuosius?

Veiklos vaikams. Kokie užsiėmimai domina mažuosius?

04. Sep 2021, 23:12 ViktorijaBudene ViktorijaBudene

Sveikos mamos,

Pagalvojau, jog būtų įdomu pasikalbėti apie veiklas mažiesiems. Mažylių amžius 0-3 m., su jais dažniausiai laiką leidžiame namuose ir norėdamos praskaidrinti savąją kasdienybę lankome veiklas, būrelius ir pan.

Su pirmuoju sūnumi lankiau Zumbini pamokėles, tai šokių ritmo užsiėmimai, kurių metų kiekviena dainelė anglų-ispanų kalbomis, būna dainuojame ir lietuviškai,  su skirtingais atributais vaikai žaidžia, groja, bando juos pažinti. Šių užsiėmimų metu mūsų grupė labai susibendravo tiek vaikai, tiek mamos, tad po pamokėlių dar likdavome kavos, arbatos puodeliui. Sūnui pradėjus lankyti darželį, šiuos užsiėmimus lankau toliau su dukra. Galvoju, jog šie mūsų išėjimai padėjo sūnui lengvai adaptuotis darželyje, nes nuo pirmos dienos nebuvo nė vienos ašaros, likdavo noriai ir būdavo laimingas.

Taip pat lankėme sensorinius užsiėmimus. Jų metu buvo pristatoma vis kita tema vaikams, pažintinė, jutiminė, mažieji patys bandydavo atlikti užduotis. Aišku būdavo šlapių, teplių užsiėmimų, tad atsarginiai rūbeliai būtini. Viskas paruošta saugiai, pritaikyta vaikams. Matydama kaip įdomu buvo sūnui, šiuos užsiėmimus pradėjau lankyti ir su dukra Elena, tačiau pandemija juos sustabdė. Tada pabandžiau nueiti į užsiėmimus "Kuria vaikai". Manau, daug mamyčių apie juos žino. Irgi buvo labai įdomi pamokėlė, Elenai patiko, tad svarstau dėl lankymo, bet daug norinčių ir patogių laikų beveik nebūna, reikia laukti, kad kas atšauktų.

Su sūnumi kartą buvome apsilankę Yamahos pamokėlėje, berods programa vadinosi ruoniukas "Robis", skirta iki 2 m. Jokūbui tuo metu buvo beveik 2, tad mano akimis jis jau buvo per didelis, nes visos dainelės buvo su vaiku ant rankų, per lytėjimą, vaiko glostymą. Elenai dabar 1m. 3 mėn. galvoju gal jai dar būtų įdomu.

Man būtų įdomu sužinoti, kokius būrelius lankote jūs su savo mažaisiais? Aišku, man aktualiausia būtų Vilniuje. Gal atrasiu kažką naują, negirdėtą?

 

Ačiū pasidalinusioms. ❤️❤️❤️

 

Linkėjimai,

Viktorija