Jokūbo vaikiškų knygučių TOP 5

Jokūbo vaikiškų knygučių TOP 5

21. Sep 2021, 14:29 ViktorijaBudene ViktorijaBudene

Turbūt kiekvienoje šeimoje rasime vaikučių, kurie turi vienokią ar kitokią pažintį su knygutėmis. Vieni jas pamilsta nuo mažų dienų, kitiems prireikia laiko. Mano sūnus būtent iš tų vaikų, kurie nebuvo labai sužavėti knygučių vartymu, skaitymu ir pan.

Tas procesas trukdavo iki minutės ir jis norėdavo eiti toliau, veikti kažką kitą. Galbūt tik tiek laiko galėdavo susikaupti ir nusėdėti vietoje :) Dabar jam 3,5 metų ir jo kambaryje - nemaža lentyna knygelių. Dar ir dabar yra mylimų ir skaitomų kas vakarą, yra tokių, kurias prisimena po mėnesio.

Parodysiu jums knygutes, kurios Jokūbo dabar yra skaitomos ir labai mėgiamos. Gal atrasite naujų knygelių ir savo vaikams?

1. Raidžių namučiai.

Jokūbas darželyje susipažįsta su raidėmis, todėl namuose jam smagu prisiminti. Kiekviena raidelė įgarsinta ir puslapyje sueiliuota. Jokūbas atranda savų būdų. Jam patinka sakyti žodžius iš raidžių, vardinti vardus ir surasti raides.

2.Kakė Makė groja dūdele.

Kas nežino Kakės Makės? :) Matyt pas daugumą mažųjų atrastume bent kažką su šiuo personažu. Jokūbas didelis gerbėjas. Dabar ši knygelė mėgiama. Įdomu, jog tekste nurodyta, kokį įgarsintą mygtuką spausti, tad toks tarsi žaidimas, kada nuspausti knygutėje instrumentą, ar gyvūno garsą.

3. Katinėlis ir gaidelis

Visa pasaka sekama spaudžiant mygtukus knygutėje, kartais net nereikia skaityti, jis tiesiog spaudžia ir klausosi, po daaaug kartų :)

Pačios smagiausios knygelės su magnetukais.

4. Trys paršiukai

Ir teksto pakankamai, ir veiklos vaikui. Kartais net neprašo skaityti, tiesiog dėlioja magnetukus.

5. Pati mylimiausia su transporto priemonėmis.

Teksto nėra, tiesiog nupieštos gatvės ir dėlioja magnetukus.

Vienas magnetukas buvo pradanginęs, visus namus išieškojau, nes taip reikėjo. Jau buvau nusiteikusi kitą pirkti, bet atradau, kaladėlėse, kurios buvo užkeltos spintoje. Nežinau, kaip daiktai, žaislai atsiduria netikėčiausiose vietose. Dabar dingo lego duplo kaladėlė, ieškau antra savaitė :)

 

Lauksiu jūsų pasidalinimų apie vaikų mėgiamas knygutes, atrasiu kažką naujo savo vaikui.

Esu girdėjusi apie žaislų nuomą. Galbūt ir knygutės yra, nesu tikra.

Berods mėnesiui išsinuomoji ir įvertini, ar verta investicijų, ar tik trumpas susidomėjimas. Kartais atrodo jau koks įdomus žaislas, o žaidžiai 5 minutes.

Gal teko naudotis tokia paslauga?

 

Linkėjimai,

Viktorija