Vaikas bijo eiti į kirpyklą? Profesionalūs kirpėjos patarimai

Vaikas bijo eiti į kirpyklą? Profesionalūs kirpėjos patarimai

25. Feb 2015, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt
Jūsų mažyliui užaugo tokios kasos, kad net lenda į akis? O gal Jonuką dėl plaukų gausybės nepažįstami žmonės pavadina Janyte? Tuomet apsilankymo pas kirpėją jau nereikėtų atidėlioti. Tačiau bijote, jog ir vėl susigadinsite nuotaiką ne tik sau, bet ir savo atžalai? Štai keletas kirpėjos Violetos Papolaitės Rėzgės patarimų.

20150224213725-83857.jpg

Tinkamos kirpyklos pasirinkimas

Gyvendami didesniame mieste Jūs galite pasirinkti vaikišką kirpyklą, kuri neabejotinai sumažina įtampą užsiėmimų gausa, bet nevertėtų nustebti, jei jūsų vaikui tokia aplinka asocijuosis su žaidimų kambariu, kuriame galima ne tik kirptis, bet ir smagiai paišdykauti.  Vis dėlto, jei pasirinkote saloną, kuris labiau pritaikytas suaugusiems, o ne vaikams, iš anksto susipažinkite su aplinka.

Neveskite vaiko į pirmą pasitaikiusią kirpyklą, kurioje nei Jūs, nei mažylis nesat buvę anksčiau. Verčiau rinkites patikimą, laiko patikrintą vietą, kurioje galbūt lankotės Jūs patys. Tokiu atveju, nuoširdžiai patariu į saloną karts nuo karto atvykti su vaiku ir tokiu būdu nepažįstamą aplinką paversti artimesne. Žinoma, pats apsilankymas neturėtų būti ilga procedūra, gal tik užsiregistravimas sekančiam apsilankymui ar priemonių įsigyjimas.

Abipusis bendravimas

Visada įspėkite kirpėją, jog mažylis ateis pirmą kartą, o galbūt jau po liūdnai įsimintino vizito. Nuoširdus pokalbis prieš apsilankymą turi abipusės naudos. Jūs ne tik informuosite kirpėją (kuris planuojasi visą savo darbo dieną minutės tikslumu!), bet ir pati\ pats suprasite specialisto požiūrį į vaikus. Neretai net ir pats geriausias specialistas nekerpa vaikų, nes neturi pakankamai kantrybės. Dėja, net ir tie, kurie kerpa vaikus, ne visada moka su jais bendrauti. Tad nuoširdžiai patariu tokiam vizitui užsiregistruoti ne telefonu, o atėjus į saloną kartu su atžala.

Baimė

Esu įsitikinusi, jog žodžio "bijau" nevertėtų naudoti bendravime su vaiku. Mat jis iš esmės turi neigiamą atspalvį ir mažąjį klientą gali ne juokais išgąsdinti: vadinasi bijoti yra ko? Tokiais atvejais aš savo 2 m. 4 mėn. dukrytės Ievos klausiu: ar tau nedrąsu? Jei sulaukiu teigiamo atsakymo, tiksliai žinau, jog reikia papildomų 5 minučių susidraugauti su aplinka. Tačiau taip niekada nenutinka, jei apie viską būnu papasakojus iš anksto, kasdien vis primindama. Galbūt ir Jūsų pasakojimai apie gerąją kirpėją privers mažylį nekantrauti.

Apdovanokite

Neretas kirpėjas, dirbantis su mažaisiais klientais, yra pasiruošęs dovanų - dažniausiai tai būna ledinukas. Jei nesate dėl to tikri - imkites iniciatyvos patys. Labai dažnai tėvai duoda skanumyną prieš ir po apsilankymo. Ir tai tikrai sveikintina idėja (juk taip vaikui pakeliama nuotaika, sudaromas šventės įspūdis), tačiau turiu įspėti, jog prizas neturėtų būti laikomas rankoje, mat kirpimo metu aplips plaukais, o tada bėdos turės visi - nei valgyti, nei išmesti.

Kitas puikus apdovanojimas kirpimo metu, kurį siūlo ne vienas inovatyvus kirpėjas - tai megstamas video įrašas, padedantis atsipalaiduoti tiek mažajam klientui, tiek jo meistrui (pabirutis, susikoncentravęs į vieną tašką, nesukinėja galvos, tad sumažėja rizika įkirpti).

20150224213923-70413.jpg

Neskubinkite įvykių

Nieko nedarykite per prievartą! Jeigu matote, jog vaikutis išties yra išsigandęs - neskubėkite, leiskite susipažinti su aplinka, bei kirpėja (čia jau ji/ jis turėtų rodyti daugiau iniciatyvos). Nesikuklinkite, sėskite į kėdę kartu, taip mažylis nepraras savo komforto zonos. Deja, praktikoje teko sutikti tėvų, kurie visaip stengiasi pataikauti savo vaikui, tačiau galiausiai pratrūksta: "aš palaikysiu, o Jūs kirpkite!".

Ar galite įsivaizduoti, ką tuo metu jaučia ta maža asmenybė? Ne, ne ir dar kartą ne! Nepamirškime, jog ir mažosios asmenybės turi teisę būti blogos nuotaikos! Stebėkite situaciją (juk tik Jūs pažįstate savo vaiką) ir neleiskite pasiekti tokios "kulminacijos" . Tad neužsibrėžkite nerealių tikslų: norite šukuosenos kaip iš žurnalo viršelio, bet juk tam reikia laiko!

Ar esate įsitikinę, jog vaikutis visą tą laiką išsedės? Gal pirmam vizitui užteks tik truputį apdailinti, o apsilankant reguliariai kas mėnesį ar du, priartėti prie norimo rezultato?

Atsipalaiduokite, juk ne tik rezultatas, bet ir procesas gali suteikti beprotiškai daug džiaugsmo.

 

20150224213958-72299.jpg