Timėjos trečioji savaitė darželyje

Timėjos trečioji savaitė darželyje

22. Sep 2019, 22:00 Raminta L. Raminta L.

Trečiosios savaitės iššūkius pradėjome su pietų miegeliu darželyje. Kaip bebūtų netikėta, viskas einasi labai neblogai. Auklytė pasakojo, kad paglosto Timėjai žandą ir ji užmiega greitai ir be ašarų.

Šią savaitę grupę lanko apie 7-8 vaikus, nes jau prasidėjo peršalimo ir slogos sezonas. Pietų lieka miegoti 2 arba 3 vaikučiai, todėl ir pratinimasis prie pietų miegelio darželyje yra lengvesnis, kadangi auklėtojos gali skirti daugiau dėmesio kiekvienam liekančiam miegoti vaikučiui.

Timėjos auklėtojos yra labai skirtingos. Viena iš jų, turi daugiau kantrybės ir noro užsiimti su vaikai. Jeigu Timėja išsitepa, tai atėjusi jos pasiimti, visada randu ją švariai perrengtą, o nešvarius rūbelius gražiai sudėtus į krepšį. Taip pat ji dažniau vedasi visą grupę į lauką. Tuo tarpu kita auklėtoja į lauką veda rečiau, matyt sudėtinga jai su visais susitvarkyti ir sugaudyti. Pirmoji auklėtoja visada pagiria ir gražų žodį randa apie kiekvieną vaikutį, tuo tarpu kita labiau linkusi rėžti viską į akis. Užtat auklytė sukasi kaip bitė ir stengiasi tiek grupės patalpas sutvarkyti, tiek su kiekvienu vaikučiu užsiimti.

Grupės vaikučiai taip pat labai skirtingi. Auklėtoja minėjo, kad tie vaikučiai, kurie pirmas dienas darželyje buvo geros nuotaikos, dabar pradeda graudintis, o tie, kurie pirmas dienas buvo jautresni ir virkavo, dabar jau adaptavosi.

Timėja labai mėgsta vaikščioti įsikibus auklėtojai į ranką ir kol kas yra pati sau draugė, tačiau jau po truputį mokosi dalintis daiktais su kitais.