Pradedu lankyti darželį: savaitės apibendrinimas

Pradedu lankyti darželį: savaitės apibendrinimas

18. Sep 2018, 09:08 blogietee blogietee

Sveiki sveiki,

Šį blogą pradedu džiugiomis žiniomis. Nu bent pirma žinia yra labai gera. Mes PRIPRATOME prie darželio. Gal čia maža to džiaugsmo, kai mums taip lengvai ir greitai viskas klostėsi. Bet kaip ir kiekviena mama, aš tos adaptacijos ir atsiskyrimo laukiau su nerimu.

20180918091656-60647.jpg

Kaip žinia, mes darželį lankyti pradėjome prieš savaitę. Pirmąją dieną palikau jį gerai valandėlei. Atėjau pas jį, kai su grupe jau žaidė smėlio dėžėje. Iš karto namo nekeliavome, leidau pasibūti su grupiokais. Antrąją dieną sutarėme, kad liks iki pietų miegelio. Tik skambučio sulaukiau šiek tiek anksčiau, nes išėjus vaikams į lauką, jis įsižeidė, supyko ir pradėjo verkti, kai buvo pasakyta, kad NEGALIMA eiti į didesnių vaikų teritoriją. Bet tai ne poreikis mamos, o tik dėl to kad nebuvo šokama pagal jo dūdelę.  Taip gerai viskas klostėsi, kad jau trečią dieną Aistis liko miegoti. Buvo susitarta, kad pasiimsiu iškart po miegelio.

Ir pamažu tai jau yra mūsų rutina. Rytas- pietų miegelis- namai. Norėtųsi, kad jis pabūtų su vaikais ir po pietų miegelio, įsitrauktų į kasdienius žaidimus po pavakarių, bet..

Va čia bus ta blogoji ir liūdnoji žinia. Pasiimu vaikutį iškart po miego, nes jis visiškai nevalgo nieko darželyje. Ryte pavalgome košę namuose, per pietus suvalgo obuolį ar bananą, kartais duonos riekelę ir geria arbatą. Visą kitą maistą jis nustumia kuo tolyn nuo savęs.

Vieną dieną šiek tiek ragavo dešrelės. Bet ir tai pamačiusi, ką atneša, perspėjau, kad nedėtų pomidorų padažo. Kas buvo numatyta pagal meniu. Nes kitaip ir tos dešrelės net nebūtų prilietęs. Kitas niuansas, jis gal valgytų kažkiek ir daugiau, jei tai būtų daroma su šakute. Nes su šaukštu pagauti lėkštėje dešrelę, čia jau iššūkis ir didesniam vaikui.

Kasdien vis auklėtojos pagiria, kad elgiasi labai gražiai, nemaištauja, nevirkauja. Jau ir žaisliukais pradeda dalintis su kitais. O kaip gi ne, kai iš namų iškeliauja su puse kolekcijos savo mašinyčių.

20180918091753-44239.jpg

Tokia ta mūsų pirmoji savaitė draugystės su darželiu. Tikiuosi, kad tokia lengva bus ir adaptacijos pabaiga. Belieka persilaužti su valgymu.

Aistis ir mama Rima