Pradedu lankyti darželį: po susirinkimo

Pradedu lankyti darželį: po susirinkimo

31. Aug 2018, 10:34 blogietee blogietee

Sveiki,

tęsiame savo paskutinių dienų vasarą. Paskutiniai pasibuvimai be režimo, be dienotvarkės, su ilgais pasivoliojimais lovose.

Bet šiame bloge ne apie tai. Šis blogas apie susirinkimą, apie sarašus, apie pirmus įspūdžius iš vaikučių grupės ir auklėtojas.

Visa tai vyko ne vaikučiui, o mamytei. Aistis su visu tuo pažindinsis nuo rugsėjo 10 dienos. Taip prašė direktorė ir auklėtoja.

Dabar apie grupę : Aistis lankys laikinai Volungėlių grupę, grupėje pagal sarašą bus 26 vaikai. Taip taip, labai daug, per daug. Bet tokia situacija laikinai susidarė jau dėl aprašytos modulinio darželio statybų situacijos. Jos tiesiog dar net nevyksta. Todėl mūsų grupė turės 3 auklėtojas ir 2 auklytes.

Auklėtojos bent mamytei sudarė labai malonų, šiltą įspūdį. Darželyje papildomai įdarbino menų vadovę ir sporto trenerę, kad vaikučiai daugiau būti užimti ne grupėje. Tad dabar bus du meno vadovai ir du sporto treneriai. Vaikučiai bus skirtomi į grupeles užsiėmimams.

Susirinkimo metu buvo apkalbėta koks bus maitinimas, kad orientuojamasi į sveiką pilnavertę mitybą.

Taip pat pateikė sarašą, kas turi būti kiekvieno vaikučio spintelėje: patiesaliukai į lovytę, sauskelnės, drėgnos servetėlės, popierinės servetėlės, seilinukų, atsarginių rūbelių ir prašė segtuvo darbeliams, kurį gale metų parsines namo parodyti tėveliams.

Jokių rinkliavų, jokių kanceliarinių priemonių sarašų nebus, nes darželis viskuo viskuo pasirūpina pats.

Po susirinkimo apžiūrėjome grupę, kėlėme mums rūpimus klausimus. Sužiūrėjome kur kurio vaikučio spintelė.

Grupė jauki, šilta, labai tvarkinga. Sudaryta iš rūbinėlės, pagrindinės buvimo patalpos, miegamojo ir tualeto patalpos. Tik labai gaila, kad vaikų miegamasis sunaudoja tiek geros erdvės. Lovytėse vaikai būna tik 2 valandas per dieną, o ta patalpa stovi nenaudojama, nes ten vos eina praeiti per lovyčių koloną. Kažkaip pas sūnų grupėje, pamenu, būdavo ištraukiamos triaukštės lovos. Po miegelio sustūmus atsiverdavo didelė tuščia erdvė, kur būdavo galima ir pažaisti.  

Kitos mamytės aikščiojo pamačiusios kiek grupėje žaisliukų, knygelių ir visokių lavinimui skirtų priemonių. Tad džiugu, kad vaikai užsiims labai turiningai.

20180831103446-52439.jpg

Rugsėjo 1-osios, tiksliau 3-iosios mes neturėsime. Nors renginukas vyks grupėje. Bet tuo pačiu metu vyks ir mokinukų šventė. Tad nesiblaškysime, ir kaip ir prašė, lankyti pradėsim nuo rugsėjo 10 dienos. Tada Aistis su viskuo ir susipažins. Šiam kartui tiek.

Aistis ir mama Rima